Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen Construct krijgt certificaat duurzaam ondernemen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willemen Construct krijgt certificaat duurzaam ondernemen

(c) Willemen

Willemen Construct ontving op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen 2020 als één van de honderd eerste bedrijven in België het Unitar-certificaat ‘SDG Pioneer’. Dat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de zeventien ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN).
Met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, formeel aangenomen door de VN in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, wil Unitar overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen.
 
Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, wil op zijn beurt met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) bedrijven, ongeacht de sector of grootte, een helpende hand bieden om duurzaam ondernemen praktisch toe te passen.
 
Hiervoor worden verschillende doelen gesteld in lijn met de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, die variëren van het welzijn van de medewerkers tot verantwoorde productie.
 
Willemen Construct draagt sinds 2018 op een succesvolle manier bij aan deze SDG’s die kunnen worden onderverdeeld in vijf grote thema’s: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Elk jaar worden op basis van een audit actieplannen opgesteld.
 
Omdat Willemen Construct acties realiseerde voor alle zeventien SDG’s en bovendien reeds drie jaar op rij het VCDO in ontvangst mocht nemen, krijgt het nu als één van de eerste Belgische bedrijven het Unitar-certificaat. De Voka-Dag Duurzaam Ondernemen op 27 oktober vond omwille van de coronacrisis plaats in digitale vorm. Unitar-topman Nikhil Seth overhandigde het certificaat virtueel aan Willemen Construct.
 
Algemeen directeur Ronny Smismans is blij met deze bijzondere erkenning voor zijn bedrijf. “Duurzaam ondernemen is één van de speerpunten in ons beleid. Het doet dan ook deugd dat de vele inspanningen die we leveren in het kader van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties erkenning krijgen op internationaal niveau”.
 
“Het geeft ons veel energie om ook in de toekomst de impact van onze activiteiten op het milieu verder te verkleinen. Want uiteraard stopt het niet hier: we hebben al een actieplan klaar voor de volgende jaren”, besluit Ronny Smismans.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verhelst Group neemt West Recycle over

Verhelst Group neemt West Recycle over

De Verhelst Group heeft West Recycle overgenomen. Dat bedrijf heet voortaan Top-Mix Recycling en is sinds 2019 gevestigd in de Oostendse achterhaven op een terrein van 8 ha. Het specialiseert zich in het fysico-chemisch reinigen van[…]

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Publireportage

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Meer artikels