Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Willemen Construct krijgt certificaat duurzaam ondernemen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Willemen Construct krijgt certificaat duurzaam ondernemen

(c) Willemen

Willemen Construct ontving op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen 2020 als één van de honderd eerste bedrijven in België het Unitar-certificaat ‘SDG Pioneer’. Dat is een internationale erkenning voor duurzaam ondernemen gebaseerd op de zeventien ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN).
Met deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, formeel aangenomen door de VN in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, wil Unitar overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen.
 
Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, wil op zijn beurt met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) bedrijven, ongeacht de sector of grootte, een helpende hand bieden om duurzaam ondernemen praktisch toe te passen.
 
Hiervoor worden verschillende doelen gesteld in lijn met de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, die variëren van het welzijn van de medewerkers tot verantwoorde productie.
 
Willemen Construct draagt sinds 2018 op een succesvolle manier bij aan deze SDG’s die kunnen worden onderverdeeld in vijf grote thema’s: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerschap. Elk jaar worden op basis van een audit actieplannen opgesteld.
 
Omdat Willemen Construct acties realiseerde voor alle zeventien SDG’s en bovendien reeds drie jaar op rij het VCDO in ontvangst mocht nemen, krijgt het nu als één van de eerste Belgische bedrijven het Unitar-certificaat. De Voka-Dag Duurzaam Ondernemen op 27 oktober vond omwille van de coronacrisis plaats in digitale vorm. Unitar-topman Nikhil Seth overhandigde het certificaat virtueel aan Willemen Construct.
 
Algemeen directeur Ronny Smismans is blij met deze bijzondere erkenning voor zijn bedrijf. “Duurzaam ondernemen is één van de speerpunten in ons beleid. Het doet dan ook deugd dat de vele inspanningen die we leveren in het kader van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties erkenning krijgen op internationaal niveau”.
 
“Het geeft ons veel energie om ook in de toekomst de impact van onze activiteiten op het milieu verder te verkleinen. Want uiteraard stopt het niet hier: we hebben al een actieplan klaar voor de volgende jaren”, besluit Ronny Smismans.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwexperts zien vijf trends voor 2022

Bouwexperts zien vijf trends voor 2022

Een toenemend gebruik van circulair beton, warmtepompen, warmtenetten en isoleren met hennep zijn enkele trends die volgens vastgoedexperts dit jaar helemaal zullen doorbreken. Om de vastgoedsector duurzaam en tegelijk ook betaalbaar te houden,[…]

VLAIO steunt 19 extra projecten inzake circulair bouwen

VLAIO steunt 19 extra projecten inzake circulair bouwen

Beddeleem krijgt certificaat als CO2-neutral company

Beddeleem krijgt certificaat als CO2-neutral company

Antwerps provinciehuis is toonbeeld van duurzaamheid

Antwerps provinciehuis is toonbeeld van duurzaamheid

Meer artikels