Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wienerberger toont nieuwe series gevelstenen

Wienerberger toont nieuwe series gevelstenen

Wienerberger zette op Batibouw eens te meer de toon met een aantal nieuwe gevelsteenreeksen die een woning een uniek dna kunnen geven. De reeksen Metropolis, Imperium en het uitgebreide aanbod in de sublieme Wasserstrich Special-serie bieden een mix van formaten, kleuren en texturen. Voorts toonde Wienerberger op Batibouw de nieuwe reeks Linaqua-gevelstenen (zie Bouwkroniek van 26 februari 2016, blz. 58)

Metropolis

Met de Metropolis gevelsteenreeks kiest de bouwheer voor een sterk gelijnde gevel. Dat effect dankt de gevelsteen aan de combinatie van een relatief grote lengte (24 cm) met een geringe hoogte (4 cm). De beperkte breedte van amper 6,5 cm geeft de Metropolis een centrale plek in het Eco-brick gamma van Wienerberger, dat met zijn slanke lijn meer ruimte biedt voor isolatie of meer woonruimte. Het rijke palet van acht tinten vol subtiele kleurverschuivingen is het resultaat van een cementering op de steen. Het oppervlak, gaande van glad tot licht ruw, krijgt er een dimensie bij door de afgeronde hoeken.

Imperium

De gevelsteenserie Imperium bestaat uit volle, grijsbruine basisstenen die worden afgewerkt met een kaleilaag. Daardoor krijgen de stenen een krachtige uitstraling. O.m. dankzij het dunne, Romeinse formaat (238 bij 90 bij 40 mm) vormt de Imperium-serie de hedendaagse interpretatie van het klassieke schoonheidsideaal. De serie is verkrijgbaar in acht tinten die reiken van wit tot grijs, met telkens een lichte schemer van de oorspronkelijke basiskleur aan de hoeken.

Wasserstrich Special

De licht geschaafde structuur van de serie Wasserstrich Special, met zijn extra lange en dunne formaat, is het resultaat van de behandeling met water tijdens het vormen van de stenen. De Wasserstrich Special is voortaan immers verkrijgbaar in vier extra kleuren: wit, opaalwit, grijswit en kwartsgrijs. De tinten met hun intrigerende diepte en rijke nuances worden bekomen met behulp van engobes, aangebracht op een witte of grijze basissteen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen