Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wienerberger breidt gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick-formaat uit

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Wienerberger breidt gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick-formaat uit

(c) Wienerberger

©

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen, stelt twee nieuwigheden voor. Enerzijds is er een uitbreiding van de gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick-formaat en anderzijds een uitbreiding van de Elfino dakpancollectie. Bij beide gaan stijl en efficiëntie hand in hand.
Met zijn licht geschaafde look en slanke lijn is de Terca Wasserstrich Special gevelsteen een gedroomd ingrediënt om een horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling in het gevelbeeld te creëren. De Eco-brick-variant is beschikbaar in zes nieuwe kleuren, namelijk in witte, grijze en rode tinten. Met de smalle Eco-brick-variant geeft Wienerberger de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en extra ruimte voor isolatie of woonruimte.
 
Deze smallere variant van deze gevelsteen is vooral een meerwaarde bij renovaties. Vaak telt in dat soort projecten elke centimeter. Met deze variant bespaart de bewoner 3 cm. De ultieme kans om te kiezen voor extra isolatie, zo verhoogt de isolatiedikte van 9 cm naar 12 cm. Een aanzienlijk verschil, zeker voor de energiefactuur.
 
Uitmuntende prestaties
 
De tweede nieuwigheid, de tegelpan Elfino van Koramic, combineert de ranke look van een lei met de uitmuntende prestaties van een kleidakpan. Deze is gemakkelijk te plaatsen, uv-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar.
Deze nieuwe pannen zijn vlot te plaatsen voor dakdekkers. Dankzij de doorlopende ophangneus moeten de tegelpannen niet stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat het gemak en de snelheid van de plaatsing ondersteunt. De Elfino keramische tegelpan kent een lokale productie op basis van recycleerbare, natuurlijke grondstoffen. De pannen zijn overigens demonteerbaar en opnieuw herbruikbaar.
 
Verstandig renoveren

Beide nieuwigheden dragen bij tot duurzame renovaties. De tegelpan Elfino is een prima alternatief voor een leien dak en draagt dus bij aan een asbestvrij Vlaanderen, waar de Vlaamse overheid stevig op inzet tegen 2040.
De smallere variant van de Terca Wassertrich Special daarentegen laat toe om extra te isoleren, niet onbelangrijk in een tijd waarin de energieprijzen almaar stijgen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Foamglas ontwikkelt oplossing voor volledig circulair dak

Foamglas ontwikkelt oplossing voor volledig circulair dak

Foamglas ontwikkelde een nieuwe, lijmvrije oplossing voor zijn cellulaire glasisolatie, voor het circulaire kantoorproject ’t Centrum van Kamp C in Westerlo. Dankzij de lijmvrije plaatsing is de dakisolatie Foamglas T3+ volledig[…]

26/11/2021 | DakIsolatie
"Grote uitdagingen op het vlak van technologie"

"Grote uitdagingen op het vlak van technologie"

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

Op Polyclose kan je nieuwigheden opnieuw met eigen ogen ontdekken

Meer artikels