Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

(c) Wienerberger

Een slecht geïsoleerde woning weegt zwaar op de energiefactuur en is bovendien nefast voor het milieu. Het isoleren van dak en gevels zijn de meest aangewezen stappen om de energieconsumptie van een woning terug te dringen. Met een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie (30 €/m²) en een renteloze energielening tot 60.000 € geeft de Vlaamse overheid een stevige aanmoediging om tot de actie over te gaan.
Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is soms de dikkere muuropbouw. Die plaats is er niet altijd, bv. wanneer de voorgevel aan het voetpad grenst of men een smalle oprit naast de woning heeft. Wanneer elke centimeter telt, is de Eco-brick een dankbare oplossing. Deze baksteen van Wienerberger biedt dezelfde voordelen als een klassieke gevelsteen, maar is 3,5 cm minder dik. Waar men met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt men met de Eco-brick een isolatiedikte van 12,5cm. Dankzij die slanke lijn kan men dus extra isoleren en de energiefactuur flink op dieet zetten.
 
De Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren. Naar aanleiding van Batibouw lanceert Wienerberger twee nieuwe gevelsteencollecties in het Eco-brick-formaat: de Nubilum- en de Avolto-collectie.
 
Wie een nog slankere oplossing nodig heeft om zijn isolatie-ambitie waar te maken, kan kiezen voor de Façabrick van Wienerberger. Dit gevelisolatiesysteem combineert een performante eps-isolatieplaat met dunne gevelsteenstrips in gemetselde of gelijmde look. Een bijkomend voordeel is dat bij het gebruik van de Façabrick geen grond- of funderingswerken nodig zijn.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Prijzen voor pur/pir-isolatie stijgen fors

Bepaalde fabrieken die MDI produceren, één van grondstoffen voor pur/pir-isolatie te produceren, liggen opnieuw stil. Dat is vooral in de Verenigde Staten het geval, maar omdat er wereldwijd tijdelijk minder MDI ter beschikking is,[…]

27/01/2021 | SynthetischIsolatie
Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Vangt metselrobot straks tekort aan metselaars op?

Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

Restauratie met de juiste ambachtelijke mortels en bindmiddelen

Cementindustrie draait op volle capaciteit

Cementindustrie draait op volle capaciteit

Meer artikels