Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wie wordt ‘Het Beste Bouwteam’?

Gerelateerde onderwerpen :

Wie wordt ‘Het Beste Bouwteam’?

Bouwunie Limburg reikt al enkele jaren de award voor ‘Het Beste Bouwteam’ uit aan een uitzonderlijk bouwteam dat een bijzonder project realiseerde in de provincie Limburg. Werken in bouwteams wordt immers steeds meer de regel dan de uitzondering.

In vergelijking met vroeger is werken in de bouw heel wat aangenamer geworden. De stress van de deadlines, een herschikking van de planning en het oplossen van fouten die andere aannemers of collega's hebben gemaakt behoren (bijna) tot het verleden omdat veel meer wordt samengewerkt tussen werknemers, zowel in het eigen bedrijf als met beroepsgenoten van andere firma's in een project.

''Bouwen is uitgegroeid tot een complex proces. Dat vergroot het belang van een goede communicatie en flexibiliteit op de werkvloer. Meer nog, om een bouwproject te doen slagen is een gezonde teamgeest tussen zowel collega's van hetzelfde bedrijf als tussen de aannemers op de bouwwerf essentieel. De nieuwe complexiteit van het bouwen vraagt in deze tijd dan ook een eerder horizontale dan verticale structuur", beseft Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg.

Met de wedstrijd ‘Het Beste Bouwteam’ wil Bouwunie Limburg het werken in bouwteams stimuleren. “Door jaarlijks een onderscheiding uit te reiken aan de bouwvakkers die het best hebben samengewerkt willen we een positief signaal geven. Een goede verstandhouding op het werk straalt immers professionaliteit en degelijkheid uit die de hele sector ten goede komt", benadrukt Davy Maesen.

Hiertoe is Bouwunie Limburg i.s.m. de Orde van architecten, NAV, Bouwkroniek, Made in Limburg, Bouwinnovatie, RiskSolutions, ADMB, Knauf, Syntra Limburg, Konvert, ie-net en VCCS op zoek naar een bouwteam dat bestaat uit minimum vijf teamleden die samengewerkt hebben aan een project dat maximum vijf jaar oud is en dat gebouwd is in de provincie Limburg. Hun project moet ten laatste op  3 mei 2018 opgeleverd zijn.

Belangstellende bouwteams kunnen nog tot en met 11 april aan deze wedstrijd deelnemen door enkele vragen over de samenwerking en hun project te beantwoorden op hetbestebouwteam.be/deelnemen en zich zo te profileren naar de buitenwereld. Het winnende team en de deelnemende bedrijven zullen heel wat publiciteit vangen. Het praktische verloop van de wedstrijd, het volledige reglement en het registratieformulier kunnen geraadpleegd worden op www.hetbestebouwteam.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Voor de 23ste editie van de Staalbouwwedstrijd van sectororganisatie Infosteel wordt de jaarlijkse succesformule voortgezet. Het doel van de wedstrijd is om projecten met opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van alle[…]

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Meer artikels