Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weyts wil verkeersbordendatabank bijwerken

Gerelateerde onderwerpen :

De snelheidsgrens die je gps aangeeft, moet overeenstemmen met de snelheidslimiet op het verkeersbord aan de kant van de weg. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de verkeersbordendatabank bijwerken, met prioriteit voor de snelheidsborden. 'Zo vermijden we verwarring bij chauffeurs en versterken we de verkeersveiligheid', aldus Weyts.

De verkeersbordendatabank moet de wirwar aan verkeersborden in kaart brengen en een efficiënter gebruik van verkeersborden mogelijk maken. De databank is ook een essentieel instrument voor de plannen met slimme mobiliteitstoepassingen. Uit cijfers is echter gebleken dat amper de helft van de Vlaamse gemeenten nieuwe gegevens effectief invoert in de databank.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts werkt daarom aan een actieplan. Er is een denkspoor om gemeenten enkel te vragen snelheidsgerelateerde signalisatie op te nemen. 'Dit zal de werklast voor gemeenten verminderen en zal het tegelijk mogelijk maken om te focussen op de signalisatie die het relevantste is voor de verkeersveiligheid', luidt het bij de minister. Gemeenten zouden dan wel verplicht worden dat beperkter aantal borden te registreren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

De gemeente Evergem start binnenkort met de onderhandelingen voor de bouw van een nieuw zwembad volgens het dbfmo-principe. De bouw zou in 2022 moeten starten. De levensduur van de kuip van het huidige zwembad in Sportcentrum Hoge Wal is beperkt[…]

27/10/2020 | Sportinfrastructuurdbfm
Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Meer artikels