Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weyts wil verkeersbordendatabank bijwerken

Gerelateerde onderwerpen :

De snelheidsgrens die je gps aangeeft, moet overeenstemmen met de snelheidslimiet op het verkeersbord aan de kant van de weg. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de verkeersbordendatabank bijwerken, met prioriteit voor de snelheidsborden. 'Zo vermijden we verwarring bij chauffeurs en versterken we de verkeersveiligheid', aldus Weyts.

De verkeersbordendatabank moet de wirwar aan verkeersborden in kaart brengen en een efficiënter gebruik van verkeersborden mogelijk maken. De databank is ook een essentieel instrument voor de plannen met slimme mobiliteitstoepassingen. Uit cijfers is echter gebleken dat amper de helft van de Vlaamse gemeenten nieuwe gegevens effectief invoert in de databank.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts werkt daarom aan een actieplan. Er is een denkspoor om gemeenten enkel te vragen snelheidsgerelateerde signalisatie op te nemen. 'Dit zal de werklast voor gemeenten verminderen en zal het tegelijk mogelijk maken om te focussen op de signalisatie die het relevantste is voor de verkeersveiligheid', luidt het bij de minister. Gemeenten zouden dan wel verplicht worden dat beperkter aantal borden te registreren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels