Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weyts richt De Werkvennootschap op

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verzamelt alle expertise om mobiliteitsproblemen projectmatig aan te pakken in een nieuwe projectvennootschap. Met 'De Werkvennootschap' is er voortaan een nieuw vehikel om efficiënt te werken aan gebalde mobiliteitsoplossingen. In eerste instantie zal De Werkvennootschap zich focussen op de herinrichting van de ring rond Brussel en andere werken in Vlaams-Brabant.

Eurostat stelt de werking van bestaande publieke structuren zoals Via-Invest en Lijninvest steeds meer in vraag. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts laat Via-Invest en Lijninvest daarom opgaan in een nieuwe projectvennootschap. De Werkvennootschap bundelt alle krachten en deskundigheid om eendrachtig te werken aan concrete mobiliteitsprojecten. De projectvennootschap coördineert de inspanningen van alle Vlaamse mobiliteitsspelers, zoals het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Lijn. 'Op het terrein zijn er heel wat verschillende organisaties aan het werk, maar het overkoepelende leiderschap wordt in één hand gebracht', zegt Weyts. Dat duidelijk projectleiderschap kan ervoor zorgen dat infrastructuurwerken sneller gerealiseerd worden.

De Werkvennootschap concentreert zich op een probleemgebied, stelt een investeringskalender op, zorgt voor flankerende maatregelen en organiseert alle werken. In vergelijking met het strakke keurslijf van een gewone overheidsadministratie heeft De Werkvennootschap meer flexibiliteit. De Werkvennootschap kan slimme allianties met de private sector opzetten en zo kunnen ook de risico's van een project beter verdeeld worden.

In eerste instantie zal de Werkvennootschap werken in Vlaams-Brabant. 'Het hart van Vlaanderen slibt dicht. Er zijn forse investeringen nodig, zoals voor de herinrichting van de R0. De Werkvennootschap kan een projectgebied in zijn geheel benaderen en werken aan een gebalde oplossing', weet Weyts. De Werkvennootschap zal alle verschillende vormen van vervoer ondersteunen.,

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen