Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weyts plant carpoolparkings

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts heeft plannen voor de aanleg van een hele reeks nieuwe carpoolparkings. Ook bekijkt hij of carpoolparkings met een overbezetting kunnen uitgebreid worden. Dat antwoordde hij op parlementaire vragen van Björn Anseeuw, Caroline Bastiaens en Björn De bezettingsgraad is toegenomen. Rzoska.

Er zijn in Vlaanderen reeds 91 carpoolparkings. 'De bezettingsgraad is toegenomen. Gemiddeld haalden ze in 2014 een bezettingsgraad van 68% tegenover 60% in 2013. Op sommige plaatsen is onderbezetting, op andere overbezetting. Momenteel is er een werkgroep, die wordt getrokken door mijn kabinet, die samen met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), de stad Antwerpen, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en De Lijn onderzoekt welke mogelijkheden er zijn voor extra parkingcapaciteit in o.m. Wommelgem. We kijken voorts hoe we in het kader van de voorbereiding van de grote werken op en rond de Antwerpse ring kunnen zorgen voor extra parkingcapaciteit', stelt Weyts.

Nevele

Er worden ook een aantal locaties onderzocht waarbij wordt gedacht aan de uitbreiding van een parking in de vorm van werken in de hoogte en/of een uitbreiding van het maaiveld. 'Het is niet omdat een parking niet in het investeringsprogramma voor dit jaar staat dat die niet wordt uitgerold. Er zijn parkings waarvan de betaling al in 2014 is geboekt. In Nevele bv. komt een nieuwe carpoolparking die al werd aanbesteed in 2014. Die werken worden na de zomer uitgevoerd', herinnert Weyts.

Lummen

'In Destelbergen is ook al een nieuwe carpoolparking gepland. Die plannen zijn in de maak. Er zijn nog technische problemen met de afwatering. In Heusden-Zolder wordt een bijkomende carpoolparking ingericht. Die is ingepland op het reserve-investeringsprogramma van 2015. Er was nog een discussie met de gemeente over de exacte locatie. Ik heb begrepen dat die intussen beslecht is. De uitbreiding van de carpoolparking met 80% van de capaciteit in Lummen is ook al aanbesteed in 2014. Dat wil zeggen dat die dit jaar nog wordt uitgevoerd. Daarnaast worden nog carpoolparkings opgenomen in het project van de heraanleg van het complex van Aalter. Ik hoop dat we dit jaar nog de aanbesteding kunnen doen', somt de Vlaamse minister van Openbare Werken op.

Herentals

'Voorts is er het complex van Lokeren waarvoor hopelijk dit jaar een aanbesteding komt. Er is het complex in De Pinte, dat heraangelegd wordt in uitvoering van de aanpak van de gevaarlijke punten. Er lopen onderzoeken om de carpoolparkings in Kruishoutem, Wetteren en Aalst uit te breiden. Voor de parking in Kruishoutem zijn recent nog ideeën opgeworpen die voort worden onderzocht. Aan de aanleg van de parking Herentals-Oost wordt momenteel gewerkt. Ik kan nog geen duidelijke timing geven omdat er nog geen consensus is met de gemeente over de exacte locatie.

Massenhoven

'Het project in Massenhoven is opgenomen in fase 3 van het project van de N14. Dat project is lopende. Er is het project Geel-Oost dat werd aanbesteed in het project Triangel. Dat werd vastgelegd in 2014 en de uitvoering is voor 2016. Er is ook nog een project in Ham, waar wordt nagegaan hoe een carpoolparking kan worden geïntegreerd in het ontwerp van een ontwikkelaar', besluit minister Weyts. - FVDL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen