Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wevelgem pakt Gemeentelijke Hovingen aan

Gerelateerde onderwerpen :

Wevelgem pakt Gemeentelijke Hovingen aan

De gemeente Wevelgem heeft in 2011 het beheerplan Gemeentelijke Hovingen, gemaakt door bureau Fris in het Landschap, goedgekeurd. Dit beheerplan is een allesomvattend plan om het verouderde kasteelpark grondig te renoveren en er een eigentijds karakter aan te geven. Er wordt rekening gehouden met de noden van vandaag en er is aandacht voor de verschillende als monument beschermde elementen in en rond het park.

Er werd gestart met een procedure om de berceau (lovergang) te renoveren in samenspraak met Onroerend Erfgoed. Onlangs werd de opdracht voor dit secuur werk uitbesteed aan firma Tjampens. De gemeente verwacht dat deze werken tegen de zomer afgerond worden. De vijver en zijn omgeving kregen eveneens een grondige beurt.

Naar aanleiding van de renovatie van de bibliotheek werd de omgeving ervan grondig aangepakt. Enkel de aanpalende gazons moeten nog ingezaaid worden.

Het is de bedoeling om de rest van het park in drie fasen af te werken. Daartoe worden ontwerpers aangesteld. Bij de eerstvolgende fase wil de gemeente dit najaar het bestaande tennisveld, dat nog nauwelijks gebruikt wordt, verwijderen en op die plaats een ruime evenementenweide inrichten. Deze kan o.a. dienen voor hofconcerten en als speelveld voor jeugdverenigingen en vakantiewerking. Volgend jaar volgt dan de heraanleg rond het kasteel/gemeentehuis.

Tegelijkertijd zal de speelzone onder handen genomen worden.

Hiervoor zal een ontwerp opgemaakt worden in nauw overleg met de gebruikers zoals de jeugdverenigingen, scholen, vakantiewerking,'. Hier worden ook mogelijkheden gezocht om opnieuw een creatief waterspel te integreren. In die fase wordt eveneens het project met kunstenaar Céleste Boursier-Mougnot tussen de twee tuinpaviljoentjes verwerkt. Tegelijkertijd worden ook de diverse wandelpaden in het park herbekeken. De gemeente wil alles klaar hebben tegen het voorjaar van 2018.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels