Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wervik bouwt gemeenschapscentrum in Geluwe

Het stadsbestuur van Wervik zoekt ontwerpers voor een nieuw te bouwen gemeenschapscentrum langs de Wervikstraat in deelgemeente Geluwe. Het verenigingsleven in Geluwe bloeit als nooit tevoren en de huidige infrastructuur volstaat niet langer om aan de vraag van de vele cultuur-, sport- en jeugdverenigingen te voldoen en is ook nog eens sterk verouderd. Wervik investeert 4,5 miljoen ' in de bouw van het gemeenschapscentrum. De start van de bouw is voorzien voor begin 2017. In september 2018 zouden de werken moeten afgerond zijn.

Het stadsbestuur wil in het nieuwe gemeenschapscentrum o.a. een polyvalente zaal met keukenruimte en bar, een toneelzaal met bijhorende kleedkamers, leslokalen en vergaderruimtes. Ook de bibliotheek, de academie voor Beeldende Kunst (filiaal Geluwe), de afdeling Woord van de Academie voor Muziek en Woord (filiaal Geluwe) en jeugdhuis De Jukte worden geïntegreerd in het nieuwe gemeenschapscentrum. Na een eerste berekening wordt de vloeroppervlakte geschat op ongeveer 2.750 m², verspreid over verschillende verdiepingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten