Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Werkgelegenheid blijft groeien

Gerelateerde onderwerpen :

,
Werkgelegenheid blijft groeien

Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het derde kwartaal van dit jaar blijft groeien. Het werkgelegenheidscijfer komt uit op + 6% en illustreert het positieve voornemen van werkgevers om werknemers aan te nemen.

Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, uitgevoerd bij 58.000 werkgevers van wie 750 uit Nederland. Het werkgelegenheidscijfer is sinds het eerste kwartaal van 2009 niet meer zo hoog geweest.

De werkgelegenheid neemt het meest toe in de zakelijke en financiële dienstverlening (+ 16%), waar de vooruitzichten zowel positiever zijn ten opzichte van het vorige kwartaal als ten opzichte van een jaar geleden. Hetzelfde geldt voor de transportsector (+ 5%) en de groot- en detailhandel (+ 5%).

De prognoses voor de bouwsector (+ 3%) en grondstofdelving (+ 1%) zijn opvallend. Beide laten een afnemende groei zien. Mogelijk worden er, na een fase van investeringen in het begin van het jaar in deze sectoren, nu wat passen op de plaats gemaakt”, aldus José Brenninkmeijer, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland.

Daarnaast is er sprake van een sterk toenemende schaarste op de arbeidsmarkt. Dat geldt voor de bouw, maar ongeacht de sector is het moeilijk om de juiste werknemers te vinden met de juiste vaardigheden. De strijd om talent wordt steeds heviger en werkgevers moeten ervoor zorgen dat ze hun positie op de arbeidsmarkt versterken.

Het Verenigd Koninkrijk lijkt stabiel te zijn met een werkgelegenheid van + 5%, overeenkomstig met vorig kwartaal. Ook Frankrijk en Duitsland rapporteren stabiele cijfers, met een score van + 2% voor Frankrijk in de afgelopen drie kwartalen en een score van + 7% voor Duitsland in de voorbije twee kwartalen.

België herstelt van een score van + 1 in het laatste kwartaal en rapporteert inmiddels een score van + 4%. Italië is, als enige land in Europa, stabiel negatief met - 2% en gelijksoortige cijfers in de afgelopen kwartalen. De Verenigde Staten blijven onverminderd positief met een score van + 17%, hetzelfde als het voorbije kwartaal.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Leica Geosystems heeft een mobiele oplossing voor reality capture ontwikkeld. Door de Leica RTC360 3D-laserscanner op een Spot-robot van Boston Dynamics te monteren ontstaat een flexibele oplossing die de inzet van menselijke operators kan[…]

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Nieuwe partners voor Studiebureau Jonckheere

Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Deinze werkt voortaan met stadsleveranciers

Meer artikels