Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Werken viaduct E314 aan de grens in Boorsem zullen een jaar duren

Gerelateerde onderwerpen :

,
Werken viaduct E314 aan de grens in Boorsem zullen een jaar duren

(c) AWV

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint met de renovatie van het viaduct van de E314 aan de grensovergang in het Limburgse Boorsem, een deelgemeente van Maasmechelen.
Het verkeer wordt stelselmatig omgezet naar de tijdelijke verkeerssituatie met versmalde rijstroken tussen het viaduct en de grens met Nederland, over een afstand van ongeveer 1 km.
 
Vervolgens wordt tot eind 2022 in een lange rechte lijn het viaduct van kop tot teen aangepakt. In het voorjaar plant AWV de asfaltrenovatie tot aan het ecoduct.
 
Sinds 10 januari rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting. Dit blijft zo tot eind 2022. In functie van waar er gewerkt wordt, wijzigt weliswaar de indeling op de weg, maar het principe van versmalde rijstroken en doorsteken blijft.
In de werfzone geldt een snelheidsbeperking. Voertuigen van meer dan 3,5 t kunnen enkel over de rechterrijstrook richting Nederland rijden.
 
De snelheid op de snelweg ter hoogte van de werfzone wordt verlaagd naar 70 km/u. Om over de verkeersveiligheid te waken, zal de politie de verkeerssituatie in de werfzone van dichtbij opvolgen. Er worden enkele handhavingsacties voorzien, waaronder mobiele trajectcontrole, Lidar flitspaal,  …
 
Gefaseerde renovatie
 
Sinds 10 januari wordt ook het viaduct effectief aangepakt. Eerst komen de rijstroken richting Nederland aan bod. Tot eind maart wordt er gewerkt op de linkerrijstrook en de redresseerstrook. Daarna volgen de rechterrijstrook en het fietspad. Tijdens de zomer wordt gewisseld van kant en zijn de rijstroken richting Lummen aan de beurt. De volledige renovatie zal iets minder dan een jaar duren. 
 
De asfaltvernieuwing van de E314 tot aan het ecoduct is gepland vanaf april, wanneer de weersomstandigheden gunstiger zijn. Voorlopig blijven de op- en afritten van het complex 33 Maasmechelen gewoon toegankelijk.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Om de doorstroming op de E313 te verbeteren, wil Vlaanderen de bestaande spitsstroken in de provincie Limburg doortrekken, zowel in de richting van Luik als in de richting van Antwerpen. Bij dit project zal de rijweg van de E313 vernieuwd worden[…]

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Meer artikels