Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Werken aan Hoppinpunt Hechtel-Eksel gaan vier maanden duren

Werken aan Hoppinpunt Hechtel-Eksel gaan vier maanden duren

© Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

In Hechtel-Eksel begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) samen met het gemeentebestuur en vervoersmaatschappij De Lijn, op 9 mei met de aanleg van een regionaal Hoppinpunt ter hoogte van het kruispunt Peerderbaan en Lommelsebaan. Er komen een ruime parking, toegankelijke bushaltes, een fietsenstalling met fietskluizen en een herstelpunt. De werken gebeuren in twee fases en zouden eind augustus voltooid moeten zijn.

Hoppinpunten bundelen alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer en brengen zoveel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. “We zorgen dat de pendelaar gemakkelijk kan schakelen tussen verschillende vervoersopties, bijvoorbeeld tussen bus en (deel)fiets. Deze knooppunten moeten goed ontsloten, veilig en toegankelijk zijn”, zegt Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters.
 
Het AWV legt tevens een parking aan in het binnengebied tussen de Lommelsebaan (N715) en de Peerderbaan (N73). De toegang voor gemotoriseerd verkeer zal gebeuren via de Lommelsebaan. De parking biedt ruimte voor ongeveer 90 wagens en zal ook voorzieningen krijgen voor elektrische (snel)laadpalen. Voor fietsers komen er vrijliggende enkelrichtingsfietspaden en veilige overdekte stallingsmogelijkheden. Daarnaast voorziet de gemeente ook ruimte voor een pakjesautomaat, fietskluizen en een fietsherstelpunt.
 
De bushaltes op de N715 in de omgeving van de rotonde worden verplaatst van de Hasseltsebaan naar de Lommelsebaan. Zo ontstaat een betere looproute tussen de haltes en de nieuwe parking. De bushavens op de Peerderbaan N73, ter hoogte van het Welsh Guardplein, worden ook vernieuwd, maar blijven wel op dezelfde locatie.
 
De werken aan de Peerderbaan worden eerst uitgevoerd, tot aan de bouwvakantie. Begin augustus wordt dan voortgewerkt op de Lommelsebaan, tussen de Rhijnweg en de rotonde. Eind augustus zouden ook hier de werken afgerond moeten zijn. De aanleg van de parking in het binnengebied gebeurt over beide fases heen.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de[…]

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Groen licht voor bouw ecoduct Hallerbos

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Werken aan Borsbeeksebrug in Berchem gestart

Meer artikels