Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

§ Welke toekomst voor stadsontwikkeling'

Gerelateerde onderwerpen :

Het Platform Centrummanagement organiseert op dinsdag 24 maart om 16 u. in Leuven een samenkomst met als thema 'Welke toekomst voor stadsontwikkelingsprojecten en kernversterkend beleid' 'Deze vooravondbijeenkomst omvat een debat met lokale politieke kopstukken en gerenommeerde vertegenwoordigers van de vastgoed- en retailsector.

In gebalde presentaties geven de panelleden eerst hun visie op hun rol in stadsontwikkeling en in de binnenstedelijke commerciële dynamiek. Sprekers zijn de burgemeesters Luc Martens (Roeselare), Louis Tobback (Leuven) en Luc De boeck (Bornem), Jos Aerts (bestuurder Groep Van Roey), Luc De Baets (general manager Albert Heijn België) en de Leuvense schepen van Financiën en Ruimtelijke Ordening Carl Devlies.

Het aansluitende debat wordt gemodereerd door politiek journalist Bert Rymen van Radio 1. De sprekers laten hun licht schijnen op het precaire evenwicht tussen beleidskaders en stadsontwikkelingsplannen en de grilligheid van retail in het veranderende winkellandschap. Daarbij komt uiteraard ook het toekomstige Vlaamse winkelbeleid aan bod: zal het de steden kansen bieden dan wel ontnemen om een effectief kernversterkend beleid te voeren' De samenkomst wordt om 18 u. afgesloten met een buffet en de mogelijkheid tot informele gesprekken.

Voorafgaand aan deze namiddag wordt om 14 u. een facultatief voorprogramma aangeboden, waarbij de deelnemers via een wandeling kunnen kennismaken met het projectgebied rond de Leuvense Vaartkom. Bij de herontwikkeling van de Vaartkom wordt een voormalig industrieel gebied getransformeerd tot een gemengde stedelijke woonwijk met plaats voor horeca, handel, kantoren, cultuur en recreatie. De aanwezigheid van water, groen en het waardevolle historische patrimonium bieden een unieke context voor deze herontwikkeling.

De organisatoren mikken vooral op de aanwezigheid van burgemeesters, schepenen, vertegenwoordigers van de retail- en vastgoedsector en ambtenaren die betrokken zijn bij economie, stadsontwikkeling, city marketing of ruimelijke ordening. De bijeenkomst vindt plaats in De Hoorn, Sluisstraat 79 in 3000 Leuven. Inschrijven kan via www.centrummanagement.be, waar je ook het gedetailleerde programma en alle praktische informatie kan terugvinden. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Op 12 mei 2022 vindt in paleis 1 van Expo Brussel de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats

Op 12 mei 2022 vindt in paleis 1 van Expo Brussel de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats

Bouwkroniek/La Chronique en de Vakbeurs Openbare ruimte gaan voor meerdere jaren een samenwerking aan en met deze nieuwsbrief begeleiden wij jou graag naar een bezoek aan de beurs. Alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare[…]

04/05/2022 | EvenementenVakbeurzen
Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Publireportage

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Publireportage

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Meer artikels