Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Welke competenties moet een aannemer hebben in de bouw?

Gerelateerde onderwerpen :

,
Welke competenties moet een aannemer hebben in de bouw?

Welke competenties moet een aannemer hebben in de bouw?

Wanneer je huis een kluswerk nodig heeft en het dus gaat over bouwen, wordt er vaak gedacht aan het inschakelen van een aannemer. Maar wat is nou eigenlijk een aannemer? Heeft een aannemer überhaupt met bouwen te maken of speelt een aannemer slechts een rol daarin. Wil jij ook weten wat een aannemers is, welke competenties een aannemer heeft, waarom een aannemer inschakelen verstandig is en welke werkzaamheden een aannemer uitvoert. Lees hier meer over 

Wat is een aannemer?

Vaak nemen mensen een aannemer aan voor een klusjesman. Echter is dat niet zo. Een aannemer is de hoofd van het bedrijf die volledige bouwwerk diensten verleend. De aannemer verzorgd je een volledige klus aan de hand van een vooropgestelde contract. Een aannemer werkt samen met een architect om de juiste inschatting te maken van de benodigdheden en tijdsplanning voor de klus. Wanneer de aannemer de eerste stappen voor het starten van het project heeft vastgelegd, wordt de klusjesman ingezet voor de uitvoerende taken, zoals schilderen, aanleggen van daken en nog veel meer.

Wat doet een aannemer?

Wanneer je een bouwproject wilt starten heb je een aannemer nodig. Een aannemer zorgt ervoor dat de bouwtekening daadwerkelijk wordt uitgevoerd en monitort of alles volgens plan gaat. Hierbij neemt de aannemer een adviserende rol aan voor en tijdens de klus, hij stuurt dienstverleners aan, zorgt ervoor dat de benodigdheden ingekocht zijn, stelt een plan op voor de klus, richt de werkplaats in en lost de problemen op tijdens de verbouwing. Uiteindelijk is de aannemer verantwoordelijk voor elke fase die wordt doorlopen tijdens een klus.

Wat kan je verwachten van de aannemer?

Een aannemer neemt de taken uit de handen van de persoon die een klus wilt doorzetten. In de voorbereidingsfase speelt de aannemer geen rol. Hier is het aan de persoon die een klus wilt doorzetten om een architect en aannemer in te schakelen. Wanneer je op zoek bent naar een aannemer, kunnen organisaties als trustlocal.be helpen bij het vinden van de juiste aannemer of klanten. Een aannemer maakt een offerte op wanneer de bouwtekeningen zijn ontvangen. In de bouwfase neemt de aannemer een actieve rol in om de verbouwing te monitoren. 
Kortom, een aannemer neemt de volledige bouwwerk aan en zorgt ervoor dat er aan de hand van een vooropgestelde contract een volledige kluswerk wordt opgeleverd. Een aannemer zorgt ervoor dat de werkzaamheden tijdens het bouwproces volgens plan gaat en dat alle benodigde middelen aanwezig zijn. Uiteindelijk is de aannemer verantwoordelijk voor elke fase die wordt doorlopen tijdens het bouwproces. De aannemer maakt een offerte op aan de hand de werkzaamheden die worden uitgevoerd en zorgt ervoor dat die in de bouwfase vlekkeloos verloopt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels