Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Wegenbouwer is vrouwelijke ondernemer van het jaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Wegenbouwer is vrouwelijke ondernemer van het jaar

© NathalieSamain - Unizo

Mieke Frijters van  wegenbouwonderneming ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. ATF is een familiebedrijf met ruim honderd werknemers en gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen.

Op woensdagavond 27 februari won Frijters de jaarlijkse wedstrijd 'Womed Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en Unizo, in aanwezigheid van koningin Mathilde en met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere genomineerden voor de titel: Marleen De Vijt van vastgoedbedrijf Azull uit Schilde en Leslie Cottenjé van technologiebedrijf Hello Customer uit Damme. 

Mieke Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Wat ze toen niet kon vermoeden, was dat haar vader in november van datzelfde jaar zou overlijden. Samen met haar broer zette ze volop haar schouders onder de verdere uitbouw van het bedrijf, tot er in 2012 een kandidaat-overnemer aan de deur stond. Haar broer toonde wel interesse om de zaak over te laten, maar Mieke wou niets liever dan zelf blijven ondernemen en besloot toen haar broer uit te kopen.Sindsdien is zij de baas van ATF nv, een kmo met inmiddels ruim honderd werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Om voort te groeien en de concurrentiepositie te verstevigen wil ATF zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer. Opdrachten komen voor 80% van de industrie en voor 20% van de overheid.Als zaakvoerder hecht Mieke Frijters heel veel belang aan het coachen en motiveren van haar medewerkers. “Een gelukkige werknemer is volgens mij de juiste weg naar een tevreden klant", aldus de zaakvoerster. De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters, waarvan haar overname van het volledige bedrijf in 2012 een straffe illustratie vormt. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME bekroond als meest aantrekkelijke werkgever

DEME bekroond als meest aantrekkelijke werkgever

DEME is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever van België tijdens de Randstad Awards 2020. De erkenning is gebaseerd op de resultaten van een enquête bij 12.000 Belgen tussen de 18 en 65 jaar. Die[…]

29/05/2020 | DEME
Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Cobots: wanneer mens en robot hand in hand werken

Cobots: wanneer mens en robot hand in hand werken

Deschacht opent filiaal in Herent

Deschacht opent filiaal in Herent

Meer artikels