Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Wegenbouwer is vrouwelijke ondernemer van het jaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Wegenbouwer is vrouwelijke ondernemer van het jaar

© NathalieSamain - Unizo

Mieke Frijters van  wegenbouwonderneming ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. ATF is een familiebedrijf met ruim honderd werknemers en gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen.

Op woensdagavond 27 februari won Frijters de jaarlijkse wedstrijd 'Womed Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en Unizo, in aanwezigheid van koningin Mathilde en met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere genomineerden voor de titel: Marleen De Vijt van vastgoedbedrijf Azull uit Schilde en Leslie Cottenjé van technologiebedrijf Hello Customer uit Damme. 

Mieke Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Wat ze toen niet kon vermoeden, was dat haar vader in november van datzelfde jaar zou overlijden. Samen met haar broer zette ze volop haar schouders onder de verdere uitbouw van het bedrijf, tot er in 2012 een kandidaat-overnemer aan de deur stond. Haar broer toonde wel interesse om de zaak over te laten, maar Mieke wou niets liever dan zelf blijven ondernemen en besloot toen haar broer uit te kopen.Sindsdien is zij de baas van ATF nv, een kmo met inmiddels ruim honderd werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Om voort te groeien en de concurrentiepositie te verstevigen wil ATF zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer. Opdrachten komen voor 80% van de industrie en voor 20% van de overheid.Als zaakvoerder hecht Mieke Frijters heel veel belang aan het coachen en motiveren van haar medewerkers. “Een gelukkige werknemer is volgens mij de juiste weg naar een tevreden klant", aldus de zaakvoerster. De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters, waarvan haar overname van het volledige bedrijf in 2012 een straffe illustratie vormt. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Meer artikels