Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weg met de klassieke verharde speelplaats!

Gerelateerde onderwerpen :

Weg met de klassieke verharde speelplaats!

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege lanceert samen met Cera, GoodPlanet, KBC en de Vlaamse overheid voor de derde maal een project-oproep voor meer groen en variatie op speelplaatsen om het welbevinden van leerlingen te bevorderen. Dit schooljaar kunnen 25 scholen een subsidie van 4.000 € in de wacht slepen.

“Leerkrachten, ouders en leerlingen willen geen grijze speelplaatsen meer. Tijd dus om deze plek alle aandacht te geven die ze verdient, want wist je dat veel leerlingen een derde van hun schooldag op de speelplaats doorbrengen?”, zegt Joke Cant van ‘Pimp je speelplaats’.

Onderzoek toont aan dat leerlingen zich beter in hun vel voelen op scholen met een groene speelplaats en dat ze zich ook in de klas beter kunnen concentreren.

Minister Joke Schauvliege stelt dat “door lange schooldagen, vaak met voor- en na-opvang, de speelplaats voor vele kinderen het enige contact is met de natuur. Een gevarieerde speelplaats biedt ook mogelijkheden om buiten les te geven. Steeds meer scholen zetten dan ook in op groene speelplaatsen waar leerlingen zich tijdens de pauzes ten volle kunnen ontspannen.”

Tijdens de eerste twee edities tekenden meer dan 700 scholen in op de projectoproep. Ze zoeken naar kennis, inhoudelijke ondersteuning en middelen om hun speelplaats om te vormen tot een plek die de visie van de school weerspiegelt. Met ‘Pimp je speelplaats 3.0’ komen 25 scholen uit verschillende contexten (scholen met kansarme leerlingen, stedelijke context, scholen met leerlingen met beperkingen…) in aanmerking voor een subsidie van 4.000 € en coaching.

Scholen kunnen nog tot 13 februari 2017 een project indienen via www.pimpjespeelplaats.be. Via netwerkdagen komen deze 25 scholen met elkaar in contact en wisselen ze goede praktijkvoorbeelden uit. Zo maken ze samen plannen voor hun speelplaats en werken ze aan een boeiend speelplaatsbeleid waar pedagogische kansen benut worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

Woonzorgproject en sociale woningen op site Vanhassels in Zele

De Vlaamse regering heeft zopas op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits de wijziging van de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige site Vanhassels in Zele goedgekeurd. Voor het terrein werd een brownfieldconvenant[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Meer artikels