Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van woningbouwprojecten, lanceert een wedstrijd voor koopwoningen en -appartementen.

De stedenbouwkundige opzet van het inrichtings- en verkavelingsplan (studiebureau Palmbout) bestaat uit twee grote groene ruimtes met daar omheen zorgvuldig gepositioneerde aaneengesloten bebouwingswanden. Het parkeren voor auto’s wordt geclusterd in twee parkeerhavens waardoor een autovrije woonbuurt met een minimaal aandeel verharding ontstaat. Fietsers en voetgangers zijn wel overal toegestaan. 
 
De nieuwe verkaveling, opgedeeld in een oostelijk en westelijk woonhof, sluit optimaal aan op de omliggende woonbuurten. Het oostelijkE woonhof opent zich op ruimhartige wijze richting de bestaande buurt in Bremstraat en Anemonenstraat.
 
Het gemeentebestuur mikt op een grote diversiteit aan woningtypes (én een mix van bewoners) binnen deze verkaveling. Voor de bebouwing van het oostelijk woonhof schrijft Vlabo een wedstrijd uit voor 18 grondgebonden woningen met tuin en één meergezinswoning voor maximaal 18 appartementen. Het westelijk woonhof wordt ontwikkeld door Danneels Development nv.
 
Voor de wedstrijd wordt verwacht dat teams (aannemer en architect) een ontwerp en een prijsberekening indienen voor de in het oostelijke woonhof voorziene koopwoningen en -appartementen. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert één project voor realisatie. De geselecteerde aannemer verkrijgt recht van opstal en bouwt en verkoopt de woningen en appartementen. De grondeigenaar verkoopt de bijhorende percelen rechtstreeks aan de klanten van de aannemer waardoor het recht van opstal van rechtswege eindigt.
 
Binnen het wedstrijdgegeven zal extra aandacht gaan naar de betaalbaarheid voor de doelgroep en dus ook de verkoopprijs van de woningen. Voor de 18 grondgebonden woningen gelden verkoopsvoorwaarden volgens het gemeentelijke reglement bescheiden gronden met onder andere een inkomensbegrenzing en woonplicht. Deze verkoopsvoorwaarden gelden niet voor de woonentiteiten in de meergezinswoning.  
 
Geïnteresseerde aannemers en architecten kunnen het wedstrijddossier downloaden via www.vlaanderenbouwt.be mits het aanvragen van een login op info@vlaanderenbouwt.be of telefonisch op het nummer 016 44 19 40. De uiterste inzenddatum is 20 september.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels