Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Weber rust trilplaten uit met diefstalbeveiliging

Gerelateerde onderwerpen :

Weber rust trilplaten uit met diefstalbeveiliging

Telematica in grote bouwmachines is voor steeds meer bouwbedrijven belangrijk. Weber MT rust nu ook trilplaten uit met deze technologie. De telematica zorgt voor een beter beheer van de trilplaat en fungeert tegelijk als diefstalbeveiliging. De optie WEtrac (datamanagement en tracking) is beschikbaar voor de trilplaten van het type CR 6 tot en met CR 9. Het systeem wordt af fabriek in de machines gebouwd.

De basis van de telematica van Weber MT is de motorbewaking MDM. Deze optioneel verkrijgbare startmodule met een elektrische start en bedrijfsurenteller controleert permanent de belangrijkste parameters met betrekking tot de motor. Het systeem meet het motoroliepeil en de oliedruk, de accuspanning en de vervuiling van de luchtfilter en stuurt deze gegevens per gsm-signaal naar een online portaal. Deze belangrijke informatie over de toestand van de trilplaat staat in real time ter beschikking en kan te allen tijde worden opgevraagd met een muisklik of met een smartphone.

Het goede inzicht in de toestand van de machine draagt bij tot een langere levensduur. Door de herinnering aan het volgende tijdstip van onderhoud, die per e-mail of sms wordt verstuurd, kan de onderhoudsbeurt met bijbehorende uitvaltijd beter worden gepland. Ernstige motorschade die wordt veroorzaakt door ontoereikend onderhoud, behoort tot het verleden.

WEtrac biedt ook bescherming tegen diefstal. Voor elke machine kan virtueel een gebied worden afgebakend. Wanneer de machine wordt verplaatst of zich niet meer in de afbakening bevindt, ontvangt de machinebeheerder een melding. De actuele locatie wordt per gps-signaal bepaald en via het gsm-signaal verstuurd.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

De eerste editie van Demo Days powered by Matexpo sloot zondagavond onder een stralende zon af met 3.878 bezoekers op de teller. Dat is ruim boven de doelstelling van 3.000 die de organisatie had vooropgesteld. Het terrein van Sodewa in[…]

Attec International breidt gamma uit met menger voor gietmortel

Attec International breidt gamma uit met menger voor gietmortel

BIA levert Komatsu met extra lange graafarm

BIA levert Komatsu met extra lange graafarm

De schrankladers van Komatsu zijn meiden voor alle werk

De schrankladers van Komatsu zijn meiden voor alle werk

Meer artikels