Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
WDP bouwt distributiecentrum in Gent

(c) North Sea Port/WDP

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent wordt uitgebreid met een megadistributiecentrum van 150.000 m². WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die wordt verwacht in het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar. Het totale investeringsbedrag bedraagt afgerond 80 miljoen €.

 

WDP breidt zijn multimodale locatie aan het Gentse Kluizendok in North Sea Port (WDPort of Ghent) uit met een distributiecentrum van 150.000 m². De van oorsprong Belgische retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden zullen de ruimte huren op lange termijn.

Vertrouwen

“Deze investering en verankering geven blijk van vertrouwen in onze haven. North Sea Port is graag partner van WDP om de komende jaren in te zetten op de ontwikkeling van logistieke activiteiten en duurzaam multimodaal vervoer”, stelt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Water, spoor en weg

Het WDPort of Ghent is een platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. De nabijheid van water, spoor en weg op deze locatie was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten die inzetten op internationale groei en duurzaam vervoer. “Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen”, aldus WDP.
 
https://www.youtube.com/watch?v=yqZptpLUB84&feature=emb_logo

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Het living lab op het Thor Park in Genk, opgebouwd uit energie-innovaties geleid door EnergyVille, stelde zopas ambitieuze uitbreidingsplannen voor. oPEN Thor is de naam van een testsite die naast het wetenschaps- en bedrijvenpark van 100 ha ook[…]

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Meer artikels