Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
WDP bouwt distributiecentrum in Gent

(c) North Sea Port/WDP

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent wordt uitgebreid met een megadistributiecentrum van 150.000 m². WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die wordt verwacht in het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar. Het totale investeringsbedrag bedraagt afgerond 80 miljoen €.

 

WDP breidt zijn multimodale locatie aan het Gentse Kluizendok in North Sea Port (WDPort of Ghent) uit met een distributiecentrum van 150.000 m². De van oorsprong Belgische retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden zullen de ruimte huren op lange termijn.

Vertrouwen

“Deze investering en verankering geven blijk van vertrouwen in onze haven. North Sea Port is graag partner van WDP om de komende jaren in te zetten op de ontwikkeling van logistieke activiteiten en duurzaam multimodaal vervoer”, stelt Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Water, spoor en weg

Het WDPort of Ghent is een platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. De nabijheid van water, spoor en weg op deze locatie was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten die inzetten op internationale groei en duurzaam vervoer. “Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen”, aldus WDP.
 
https://www.youtube.com/watch?v=yqZptpLUB84&feature=emb_logo

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels