Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Waterzuivering zonder stroom

Waterzuivering zonder stroom

Voor het zuiveren van verschillende soorten water (stadswater, regenwater, putwater of opgeslagen water zoals voor boten of kampeerwagen) heeft waterbehandelingsspecialist BWT een zeer toegankelijk apparaat dat bovendien stroomloos werkt. Aqablue desinfecteert het water niet door een chemische toevoeging, maar door ' via een ingebouwde, actieve doseringstechnologie ' automatisch steeds de ideale hoeveelheid desinfecterend chloor te genereren. Die chloorgeneratie gebeurt via elektrolyse. Hierbij wordt opgelost zout onder lage druk (max. 8 bar) omgezet in tijdelijk actief chloor. De chloorbehandeling heeft geen invloed op de smaak van het water.

Het onderhoud is vrij eenvoudig : het led-lampje wordt rood als zout bijgevuld moet worden (het toestel werkt met zouttabletten). Om dit onderhoud voor de gebruiker te vergemakkelijken zonder wateronderbreking, adviseert BWT de installateurs om de Aqablue tussen twee afsluitkranen te plaatsen met een bypass.

Daarnaast adviseert BWT om voor de indienststelling de leidingen grondig te spoelen om alle vuildeeltjes te verwijderen en een filter (met filterfijnheid 100 µm) voor de Aqablue te plaatsen. Voorts doet de installateur er goed aan de aansluitingen niet overmatig aan te spannen en dient hij erover te waken dat het toestel zowel tijdens als na de montage geen enkele druk of wrijving van de waterbuizen ondervindt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar