Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Waterdichte aluminium muurafdekplaten

Waterdichte aluminium muurafdekplaten

In het verleden werden muren doorgaans afgedekt met betonnen of arduinen dekstenen om waterdichtheid te garanderen. Vandaag biedt Claerhout Aluminium een stijlvol en tijdloos alternatief: een aluminium muurafdekplaat, aangepast aan de architectuur van het gebouw of de persoonlijke smaak van de klant. Het door Claerhout ontwikkelde systeem onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid en staat garant voor waterdichtheid.

De muurafdekplaat van Claerhout Aluminium wordt via een ingenieus systeem vastgeklikt op het op maat gemaakte beugelprofiel. Dat profiel ' vervaardigd uit een speciale, moeilijk te buigen aluminium legering ' is aan de voegen voorzien van ribbels. Die zorgen ervoor dat eventueel insijpelend water naar de zijkant van de muren afgevoerd wordt.

Schroefloze muurkapmontage

Bovenop de muurbeugels komt een rotvrije mousse-strook die ervoor zorgt dat de muurkap letterlijk vastgeklemd kan worden over de beugels. Dankzij het clipsysteem hoeven aan de buitenkant geen schroeven of andere bevestigingen gebruikt te worden en wordt de waterdichtheid van de muurkap gegarandeerd.

Boorgaten zijn doorgaans de zwakke plek voor delamineren van lak en waterinfiltratie en mogen enkel met kennis van zaken worden aangebracht. Aan de voegen wordt standaard aangeraden om een voegovertrek over beide afdekplaten vast te klikken en vast te zetten met silicone. Zo krijgt water geen kans om tussen de platen te infiltreren.

Verhoogde windboord

Elke afdekplaat wordt in een helling van 3% geplaatst om stilstaand water op de kap te vermijden. Druiplijsten die aan beide zijden van de muur uitsteken, zorgen ervoor dat het water niet langs de muur naar beneden loopt en spoorvorming veroorzaakt. Optioneel kan een verhoogde windboord voorzien worden. Die voorkomt dat het water van de afdekplaat geblazen wordt en bv. op een lager gelegen verdieping terechtkomt.

Maatwerk

Het volledige systeem wordt op maat en 'in house' gemaakt bij Claerhout Aluminium. 'Ons team staat in voor het volledige productieproces. Van de opmeting over het uittekenen van de plannen tot het vervaardigen en het plaatsen van de afdekplaten. Zowel bij de muurafdekplaten als bij de aluminium dakrandprofielen ' onze andere productgroep ' streven wij naar technisch kwalitatieve oplossingen uit aluminium die functionaliteit en esthetiek combineren tot het gewenste eindresultaat. Dit alles gaat gepaard met een vakkundige service. We zien onze producten dan ook als 'de kroon op het werk van onze klanten'', vertelt algemeen directeur Jef Wilmots.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen