Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wat is het 'Schoonste Gebouw' van Antwerpen'

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Antwerpen lanceert de jaarlijkse monumentenprijs 'Het Schoonste Gebouw'. Zo wil de stad haar onroerend erfgoed de plaats geven die het verdient: in de schijnwerpers. De inschrijvingen voor 'Het Schoonste Gebouw' van Antwerpen zijn gestart.

Alle Antwerpse gebouwen met erfgoedwaarde die in de afgelopen vijf jaar zijn gerestaureerd, gerenoveerd of een nieuwe bestemming kregen, kunnen de titel 'Het Schoonste Gebouw' winnen. Zowel beschermde als niet-beschermde gebouwen komen in aanmerking.

Wie vindt dat zijn/haar project de titel verdient, kan tot en met 30 april een dossier indienen via www.antwerpen.be/hetschoonstegebouw. Op de website vinden geïnteresseerden ook het reglement en praktische informatie.

Een vakjury selecteert uit alle inzendingen de laureaten. In augustus worden die laureaten voorgesteld aan het publiek, dat daarna kan stemmen en zo een publiekswinnaar kiezen. Stemmen is mogelijk tot eind september. Ook de jury kiest een winnaar. In oktober worden de winnaars van de juryprijs en de publieksprijs bekendgemaakt. Beide winnaars kunnen rekenen op 4.000 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

Ontwerper aangeduid voor renovatie postgebouw Lokeren

De stad Lokeren kocht vorig jaar het oude postgebouw op de hoek van de Durmelaan en de Markt met de bedoeling er in de toekomst enkele stadsdiensten onder te brengen. Nu wordt het renovatieproject in gang gezet, gevolgd door de herbestemming van[…]

08/09/2020 | ProjectenArchitecten
Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Masterplan voor Leuvense podiumkunstensite

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Tentoonstelling 'Open Oproep' in Z33 Hasselt

Meer artikels