Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wanty koopt zes nieuwe vrachtwagens bij DAF

Wanty koopt zes nieuwe vrachtwagens bij DAF

CEO Benoît Soenen (vanaf l.) van de Wanty Groep ontvangt de sleutels van de nieuwe DAF’s uit handen van directeur Filip Matthijs en accountmanager Jean–Claude Lardinois, van TH Trucks.

Het familiale bouwbedrijf Wanty heeft zopas zijn vertrouwen in vrachtwagenconstructeur DAF en concessiehouder TH Trucks bevestigd via een bestelling van zes CF multi-assers. Onlangs werden de sleutels overhandigd van twee CF 480 FAT 6X4’s, uitgerust met een kipper installatie van AJK, en vier exemplaren van de DAF CF480 FAD (8x4). Drie ervan zijn uitgerust met een hydraulische laadklep en één met een systeem voor het op- en afpikken van containers, eveneens van AJK. De nieuwe DAF-vrachtwagens zullen ingezet worden voor graafwerken en asfaltering.

Architect Maurice Wanty richtte in 1946 een bedrijf op dat vooral actief werd in de bouw van huizen en constructies in gewapend beton voor de steenkoolmijnen in de regio. Door de jaren kent de onderneming een grote groei en specialiseert het zich in asfaltering en graafwerken. Eind vorige eeuw diversifieert Wanty naar een industriële groep met verschillende takken: afbraak, wegenbouw en grondwerken, onderhoud van bouwvoertuigen, wegmarkeringen, uitbaten van steengroeves, afvalverwerking, …

Intussen is de derde generatie actief en telt de familieonderneming 1.500 medewerkers na de overname van Ronveaux begin april, gespecialiseerd in prefabbeton. Ondanks de omvang verliest het bedrijf zijn kernwaarden niet uit het oog:  klantentevredenheid, kwaliteit van de dienstverlening en een persoonlijk contact met de klanten.

“We hebben een analyse gemaakt van de vrachtwagenmerken inzake brandstofverbruik en DAF scoort duidelijk bij de betere. Maar wat ons het meest heeft aangesproken is de goede reputatie van het merk”, zegt Benoit Soenen, afgevaardigd bestuurder bij Wanty.

“De duurzaamheid en betrouwbaarheid van de multi-assers van DAF, het comfort voor de chauffeur en het uitstekende zicht rondom waren doorslaggevend in de keuze. Ook de krachtige en efficiënte aandrijflijn met een TraXon-versnellingsbak levert een maximaal koppel bij lage toeren wat zeer belangrijk is voor bouwtoepassingen”, voegt Soenen daar nog aan toe.

“Een goed en persoonlijk contact, de prima samenwerking met onze werkplaatsen en de nabijheid van de garage”, somt Benoit Soenen op als de drie redenen om voor DAF-concessiehouder TH Trucks te kiezen. Wanty is gevestigd op amper 10 km van Strépy, waar TH Trucks Hainaut gevestigd is. “Die nabijheid vinden wij heel belangrijk. Het communiceert gemakkelijker en het klikt goed met zowel TH Trucks-directeur Filip Matthijs als de accountmanager Jean-Claude Lardinois en onze mensen. Daarenboven leveren ze een goede dienst na verkoop en zijn er nooit problemen met de beschikbaarheid van de onderdelen”, besluit Soenen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Meer artikels