Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wacker Neuson toont nieuw elektrisch materieel op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

,
Wacker Neuson toont nieuw elektrisch materieel op Matexpo

© (c) Alexander Goettert

Wacker Neuson toont op Matexpo in Kortrijk o.m. de nieuwe elektrische wieldumper DW15e en de volledig elektrische Zero Tail minigraafmachine EZ17e.

“Matexpo geeft ons de gelegenheid om in contact te komen met klanten en potentiële klanten en hen te inspireren met onze oplossingen. Samen met onze dealer en partner, Compact Machinery, kunnen we klanten alles bieden wat nodig kan zijn voor een succesvol bouwproject”, aldus Jörg Vogler, managing director bij Wacker Neuson BeNeLux. Compact Machinery, de exclusieve Wacker Neuson-dealer voor graafmachines en kiepwagens in de Benelux, en Wacker Neuson hebben samen een stand op Matexpo.

Als innovatieve voorloper in het zero emission-segment, verstevigt Wacker Neuson zijn positie nog verder met meer innovaties. Bij de stand van Wacker Neuson wordt de nieuwe elektrische wieldumper DW15e getoond. De dumper met een laadvermogen van maximaal 1,5 ton biedt een uitstekende oplossing voor het transport van materialen. Hij is uitgerust met één elektrische motor voor het aandrijfsysteem en met een tweede voor de werkhydraulica, zodat die onafhankelijk van elkaar vermogen kunnen leveren en het energieverbruik kunnen reduceren. Wanneer de machine wordt geremd of wanneer vanaf een helling naar beneden wordt gereden, wordt de energie naar de accu teruggevoerd met moderne terugwinningstechnologie. De energie wordt dus gebruikt om de accu op te laden.

Een ander nieuw zero emission-product is de volledig elektrische Zero Tail minigraafmachine EZ17e. Deze machine voldoet in het bijzonder aan de behoeften van verhuurders, omdat onderhoudspersoneel niet extra moet worden opgeleid voor het onderhoud van de machine. Wanneer de graafmachine zich op een locatie bevindt, bijvoorbeeld voor de sloop van een binnenruimte, kan de lithium-ion-accu tegelijkertijd worden opgeladen via een normaal stopcontact of aansluiting op het lichtnet (snellaadproces), waardoor de machine gedurende een volledige werkdag langer kan worden gebruikt. De EZ17e heeft nog wel steeds dezelfde gewichtsclassificatie als het conventionele model, inclusief de accu.

Met de nieuwe accustamper AS60e heeft Wacker Neuson voortaan drie verschillende modellen op accu’s in het assortiment: het kleinste model, de AS30e, is een stamper voor het verdichten van buisboogvullingen, terwijl de grotere trilstampers AS50e en AS60e worden gebruikt voor alle klassieke stampklussen. Wacker Neuson presenteerde in 2018 de accu-aangedreven vooruitlopende trilplaten AP1840e en AP1850e, het model AP2560e is de meest recente toevoeging. Met een werkbreedte van 600 mm is dit dé specialist voor het vasttrillen van bestrating, maar hij kan ook worden gebruikt voor meer klassieke verdichtingsklussen op granulaire grondsoorten.

Samen met een producent van rugzakken heeft Wacker Neuson een ergonomisch en rugsparend draagsysteem ontwikkeld voor de accu van een draagbare trilnaald met elektrische motor. Hierdoor kan onafhankelijk en kabelloos worden gewerkt: er is geen gevaar voor struikelen over kabelverbindingen tussen de externe omvormer of de stroomverdeler en de trilnaald. De trilnaald met rugzak-accu zal in het najaar op de markt komen met twee standaard slanglengtes (1,5 en 3 m) en met trilflessen in drie verschillende diameters (38, 45 en 58 mm). Voor de trilnaald IEe, de trilplaten AP2560e, AP1840e en AP1850e en voor de op accu’s aangedreven stampers AS30e, AS50e en AS60e geldt dat al deze producten werken op één oplaadbare lithium-ion-accu, die door de modulaire constructie in alle apparaten kan worden gebruikt.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels