Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Wacker Neuson heeft een binnendraaier op batterij

Gerelateerde onderwerpen :

Wacker Neuson heeft een binnendraaier op batterij

Wacker Neuson stelt zijn eerste volledig elektrische minigraver voor op Intermat. De EZ17e presteert zoals een minigraver op diesel. De machine is vanaf volgend jaar beschikbaar.

Met deze elektrische binnendraaier bouwt Wacker Neuson zijn gamma van machines op accu nog uit. Dat bestaat uit twee stampers, een graver, twee wielladers, een rupsdumper en een trilplaat.

De EZ17e van Wacker Neuson kan alle werk verzetten op zijn batterij. Maar deze binnendraaier kan tijdens de werkzaamheden ook aangesloten blijven op het stroomnet of zelfs opgeladen worden terwijl er gewerkt wordt. Daardoor kan met deze machine gewerkt worden in zones waar geluidshinder en de uitstoot van fijn stof uitgesloten zijn, zoals in de buurt van ziekenhuizen en scholen.

Deze minigraver is een binnendraaier, wat hem ideaal maakt voor opdrachten in beperkte ruimtes, zoals te renoveren gebouwen en tunnels. Alle hydraulische functies zijn bij deze elektrische versie net zo krachtig als in de dieselvariant. De lithium-ionbatterij wordt geïntegreerd in het bestaande motorcompartiment. De EZ17e weegt bijna net zo veel als de dieselversie en kan makkelijk met een trailer vervoerd worden.

De EZ17e heeft een batterij die met een volle lading volgens Wacker Neuson een klassieke werkdag kan gebruikt worden. De batterij kan ‘s nachts opgelaad worden aan een klassieke stekker (110-230 V) of in amper vier uur op hoogspanning. Het onderhoud is heel makkelijk, wat deze machine heel geschikt maakt voor verhuurbedrijven.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Iveco Daily blaast 40 kaarsjes uit

Iveco Daily blaast 40 kaarsjes uit

Iveco viert de 40ste verjaardag van de Daily. Die werd onlangs nog  bekroond met de titel International Van of the Year 2018 voor de duurzame Daily Blue Power familie. Van de Daily werden meer dan 3 miljoen voertuigen geproduceerd op drie[…]

18/09/2018 |
Hyundai introduceert derde binnendraaier

Hyundai introduceert derde binnendraaier

Volvo Trucks toont zelfrijdend elektrisch voertuig

Volvo Trucks toont zelfrijdend elektrisch voertuig

Caterpillar Work Tools breidt uit met drie grote multischaren

Caterpillar Work Tools breidt uit met drie grote multischaren

Meer artikels