Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Waar moet je rekening mee houden als je je huis inricht?

Gerelateerde onderwerpen :

,
Waar moet je rekening mee houden als je je huis inricht?

Als je net een huis hebt gekocht en je nu op het punt staat de inrichting van je huis te realiseren dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. In dit artikel bespreken we deze dingen kort en hoe je ervoor zorgt dat jouw huis de ideale ruimte wordt voor jou!

Groot of klein huis?

Kijk goed naar de ruimtes van je huis. Een kleine woonkamer zal bijvoorbeeld geen ruimte hebben voor een fauteuil ten opzichte van een grote woonkamer. Als je toch een fauteuil zou willen in het geval dat je een kleine woonkamer hebt dan is het belangrijk dat je goed naar de ruimte kijkt en juist meubels aanschaft die de ruimte niet overheersen. Neem bijvoorbeeld geen hoekbank of loungebank als je een fauteuil wilt, kies in plaats daarvan een 2 of 3 zitsbank. Zo houd je nog wat ruimte over voor de langverwachte fauteuil.
Tip: is je huis klein? Kies dan voor meubels die (hoog) op poten staan. Door ervoor te zorgen dat er ruimte onder de meubels is creëer je de illusie dat de ruimte groter is dan hij lijkt.

Thema’s voor in huis

Er zijn op de interieurmarkt verschillende thema’s waarin je je huis kan inrichten. Denk bijvoorbeeld aan een landelijk thema of juist een industrieel thema. Maar hoe zorg je ervoor dat het thema gereflecteerd wordt in je huis? Dit doe je door de juiste meubels en accessoire aan te schaffen. Wil je bijvoorbeeld een salontafel in een industriële stijl? Dan zal deze waarschijnlijk van metaal zijn of een combinatie van metaal en hout of glas. Dit in tegenstelling tot een landelijk thema waar de salontafel juist van hout zal zijn, omdat dit een natuurlijk materiaal is. Verder kan er in de accessoire rekening gehouden worden met het thema. In een landelijk thema worden vaak veel kussens en dekens van wol of katoen in het interieur verwerkt, terwijl er bij het industriële interieur juist rekening wordt gehouden of de lampen uit een fabriek lijken te komen.

Het kleurenpalet in huis

Het kleurenpalet in huis heeft veel te maken met het thema waar je het huis in versiert. Een modern uiterlijk zal namelijk niet zo snel afwijken van zwart, wit en de basiskleuren (geel, blauw, rood). Dit terwijl een minimalistisch design vaker gebruik maakt van nude kleuren en natuurlijke kleuren die in pastels voorkomen. Het kleurenpalet van het thema is tevens ook een goede richtlijn om te kiezen welke kleuren je in huis wilt. Het kleurenpalet van het thema heeft namelijk veel kleuren die allemaal bij elkaar passen. Pas wanneer je thema’s gaat mixen tot bijvoorbeeld een eclectische stijl zal het combineren van kleuren moeilijker worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Publireportage

De rol van de buitenschil bij een optimale akoestiek

Stadslawaai is niet enkel hinderlijk, het heeft ook nadelige effecten op de gezondheid en het welzijn. Een goede akoestiek is daarom essentieel. Schüco, specialist in aluminium systeem-oplossingen voor ramen, deuren en (vlies)gevels, beseft[…]

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Meer artikels