Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Gerelateerde onderwerpen :

,
VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Elk lokaal bestuur plaatst als aanbestedende overheid jaarlijks vele overheidsopdrachten. De Vlaamse lokale besturen kopen jaarlijks 1,5 miljard euro aan goederen en diensten aan. Hierbij zijn de werken nog niet meegerekend. Dat betekent dat er in de gemeente- en stadsbesturen heel wat expertise aanwezig is met betrekking tot de wetgeving overheidsopdrachten.

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) is ervan overtuigd dat de medewerkers van de lokale besturen veel kunnen leren van elkaar en start daarom met een online kennisdelingsplatform via Microsoft Teams. Met dit platform wil de vzw de kennisdeling tussen steden en gemeenten faciliteren voor wat betreft overheidsopdrachten. 
 
Of je nu op zoek bent naar een voorbeeldbestek, ervaringen met leveranciers of procedures, inspiratie en tips voor een concreet vraagstuk met betrekking tot overheidsopdrachten, je kan er terecht met alle vragen. 
 
De VVSG mikt in eerste instantie op medewerkers van aankoop- en juridische diensten die veel in aanraking komen met overheidsopdrachten, hier zelf dus ook al wat kennis en ervaring hebben rond opgebouwd en die graag deze kennis delen en willen bijleren van anderen.
 
Het platform zal ook worden gebruikt om een vinger aan de pols te houden. De vereniging engageert zich om de deelnemers via het kanaal op de hoogte te houden van nieuws over overheidsopdrachten en interessante (boven)lokale initiatieven en vormingen over het thema. 
 
Wie interesse heeft om aan te sluiten kan het onderstaande formulier invullen. Opgelet: enkel VVSG-leden (lokale besturen) kunnen zich hiervoor aanmelden.
 
https://enquetes.vvsg.be/?e=272442&h=9B854A445DEE879&l=du
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Bedrijven kunnen vanaf nu tot eind deze zomer intekenen voor de grootste boomplantactie die ooit in Vlaanderen werd gelanceerd. De actie ‘Het Grootste Bos van Vlaanderen’ mobiliseert vanaf september ook particulieren. De bedoeling is[…]

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

NAV toont knapste realisaties op Renovatiedag

Meer artikels