Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vuur-Iglo van Brunner bakt pizza in je tuin

Vuur-Iglo van Brunner bakt pizza in je tuin

Kachel- en haardfabrikant Brunner presenteert met de Vuur-Iglo een hout­oven voor tuin en terras waarin knapperige pizza's kunnen worden bereid. Dankzij zijn vormgeving (een koepel met een buitengewone binnenhoogte van 37 cm) kan in een Vuur-Iglo met een deur ook brood worden gebakken.

De warmte die de brandende houtblokken opwekken, wordt op de pizza's overgebracht via straling, stroming (circulatie van warme lucht) en geleiding (direct contact met de bodem van de houtoven). De stralingswarmte wordt veroorzaakt door het vuur en de warmte die in de ovenwanden zit opgeslagen. Deze warmte doet het pizzadeeg gelijkmatig opwarmen. De luchtcirculatie is het gevolg van de lucht die via de ovenmond de Vuur-Iglo binnenkomt en door de hoge temperatuur van het vuur en de warme ovenwanden op ongeveer 450° C wordt gebracht. De warme lucht gaat over het gerecht heen naar de achterkant van de oven en stijgt vervolgens op. Dankzij de koepelvorm komt hij daarna terug en passeert het gerecht opnieuw. Zijn krokante bodem krijgt de pizza dankzij het directe contact met de ongeveer 400 °C warme bodem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen