Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VTI Zeebrugge wint 11de editie van scholenwedstrijd sanitair & verwarming

Gerelateerde onderwerpen :

,
VTI Zeebrugge wint 11de editie van scholenwedstrijd sanitair & verwarming

De installateurs sanitair en centrale verwarming hebben het al jaren moeilijk om vacatures in te vullen. Ook in de huidige economische crisistijd blijven installateurs nood hebben aan geschoolde arbeidskrachten. Meer jongeren zouden de weg moeten vinden naar de technische school, en dan vooral naar de opleiding tot installateur. De Confederatie Bouw West-Vlaanderen is zich bewust van het probleema en promoot het beroep van installateur sanitair-cv via een scholenwedstrijd. Winnaar is dit jaar het VTI Zeebrugge.

Dit schooljaar maakten de leerlingen enerzijds een sanitaire installatie voor een gebouw met een toilet, een lavabo met mengkraan met handsproeier, een uitgietbak met twee dubbeldienstkranen, een douche en een brandhaspel, met leidingen in ppr, koper, pvc en pe. Anderzijds werd het deel verwarming uitgerust met een installatie met een condenserende gaswandketel via een evenwichtsfles aangesloten op een kring radiatoren en een kring vloerverwarming met weersafhandelijke regeling, met leidingen in staal.

Onder druk plaatsen

In mei kwam de vakjury langs in elke school om de installaties grondig te controleren. Bij de beoordeling werd de installatie onder druk geplaatst, om zo te controleren of er lekken in de leidingen waren, of de verbindingen en lassen goed uitgevoerd werden, enz.

Behalve de praktische realisatie van de installatie moesten de leerlingen hun kennis ook bewijzen via twintig meerkeuzevragen en tien mondelinge vragen. Tenslotte werd gevraagd aan de leerlingen om een korte praktische proef uit te voeren, nl. koper en pe verwerken, een thermostaat correct aansluiten en instellen en een dubbele syfon en badkraan correct monteren.

Waardebon

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het seminariecentrum B'aula van de Confederatie Bouw in Kortrijk. Alle deelnemende scholen kregen een waardebon waarmee ze nieuwe materialen voor hun afdeling sanitair-cv kunnen kopen bij de steunende groothandelaars. Dit jaar werd een totale prijzenpot van 2.250 ' uitgereikt aan de scholen.

Winnaars

Winnaar is dit jaar het VTI Zeebrugge (foto's). Zij kregen een cheque van 550 '. Het VTI Waregem legde beslag op de tweede plaats (500 '). De derde plaats was voor het VTI Oostende (450 '). Het VTI Ieper en VTI Kortrijk kregen elk een waardebon van 350 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Talrijke pv-installateurs hebben klanten die het hogere premiebedrag waarop ze hadden gerekend dreigen te verliezen omwille van de huidige leveringsproblemen van omvormers en zonnepanelen. Volgens Nelectra, de beroepsfederatie voor de[…]

19/09/2022 | SHVAC & ElectroZonnepanelen
Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Meer artikels