Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VSK Awards 2016 uitgereikt

In de Jaarbeurs Utrecht werden de VSK Awards 2016 uitgereikt. De bedrijven Ambrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop vielen in de prijzen. De winnaars ontvingen uit handen van juryvoorzitter Titia Siertsema hun prijs in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Ze werden gekozen uit ruim honderd inzendingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek (de professionelen die dagelijks werken met het materiaal) even zwaar als die van de vakjury.

Siertsema roemde tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de inzendingen. Volgens de juryvoorzitter evolueert de sector, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. Trends die opvielen tijdens de jurering waren veel samenwerking, de toenemende digitalisering (BIM) en producten die opnieuw worden uitgevonden, maar dan net even iets slimmer, beter en innovatiever.

Design

De Samsung 360-cassette van Ambrava is de eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal en een stijlvol element in ieder interieur. Ze kan geheel vrij alsook ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau, zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook bij uitstek geschikt om te koelen.

Energiebesparing

De Ecolution ventilatiewarmtepomp van Inventum wint warmte terug uit ventilatieretourlucht en waardeert de warmte op d.m.v. de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde wtw-d-unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Installateurzaken

Met het slimme en innovatieve beugelprogramma streeft Ubbink niet alleen naar veiligheid, maar ook naar installatiegemak. De verschillende soorten kunststofbeugels in het assortiment garanderen een veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Systeemoplossingen

Het Zero Energy Concept (ZEC) van Itho Daalderop is een totaalconcept bestaande uit een warmtepomp, wtw en regeneratieunit, dat inspeelt op de door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een 'menukaart' biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst