Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vrij zicht in elke richting op de Dual View-dumper

Gerelateerde onderwerpen :

Vrij zicht in elke richting op de Dual View-dumper

Het Dual View-concept voor wieldumpers van Wacker Neuson met een laadvermogen van zes tot tien ton zet nieuwe standaarden op het gebied van veiligheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie. Dual View maakt een comfortabele en snelle wisseling van de zitpositie mogelijk doordat de gehele bedienings- en zitconsole met 180 graden gedraaid kan worden. Zo heeft de gebruiker altijd perfect zicht in de rijrichting.

De Dual View-dumper DV60, DV90 en DV100 zetten nieuwe standaarden voor onbeperkt zicht in elke situatie. De zit- en bedieningsconsole kan gemakkelijk met een eenvoudige handgreep vanaf de bestuurdersstoel worden ontgrendeld en vervolgens gedraaid. Het concept perfectioneert het zicht zowel in de hoofdrijrichting als op de werkzone richting de bak. “Met ons Dual View-concept voor wieldumpers hebben we het onderwerp veiligheid in dit segment volledig geherdefinieerd. In samenwerking met klanten van verschillende markten hebben we een oplossing ontwikkeld, die eenvoudig te gebruiken is en die op hetzelfde moment een grote impact heeft”, zegt Alexander Greschner, sales executive bij de Wacker Neuson Group.

Met de zitpositie verandert de gebruiker de kijkrichting en de voorwaartse rijrichting. Tijdrovend draaien en manoeuvreren is niet langer nodig. Vooral op kleine, krappe bouwplaatsen, bijvoorbeeld in de binnenstad, in tunnels of op drukke wegen, komen de sterke kanten van Dual View optimaal tot hun recht: de gebruiker stuurt de wieldumper met de bak in de rijrichting naar de bouwplaats, laadt of lost deze daar met volledig zicht op de laadruimte en rijdt - na de stoel met 180° gedraaid te hebben - weer op dezelfde manier met volledig zichtveld van de bouwplaats af, zonder het voertuig te moeten draaien. Zo heeft de gebruiker voortdurend volledig zicht op de werkomgeving – en dat betekent aanzienlijk meer veiligheid. Ook blokkeert een volgeladen bak niet langer het zicht.

Om de omgeving naar de stortplaats voortdurend in het zicht te houden, is standaard een achteruitkijkcamera geïnstalleerd, goed beschermd in het frame. Een optionele camera aan de voorzijde completeert het perfecte zicht. Beide camera’s en ook het display voldoen aan de hoogste beschermingsklasse IP69 (stofdicht en bescherming tegen binnendringen van water bij gebruik van een hogedrukreiniger) en zijn daarmee optimaal geschikt voor de zware omstandigheden op de bouwplaats.

 Andere beproefde veiligheidsvoorzieningen, zoals de hydrostatische aandrijving, de slijtagevrije veer-parkeerrem en de joystickbediening, zorgen voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van de Dual View-dumpers, zodat de gebruiker gegarandeerd altijd één hand aan het stuur heeft. De Dual View-modellen zijn behalve in de canopy-uitvoeringen of inklapbare ROPS-rolbeugel ook met cabine verkrijgbaar. Een robuust beschermrooster op de bak beschermt de gebruiker en cabine daarnaast voor vallend materiaal of voor beschadiging door de bak van een graafmachine. In totaal biedt Wacker Neuson met de nieuwe Dual View-wieldumpers 20 verschillende modellen rups- en wieldumpers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels