Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem met app-bediening

Vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem met app-bediening

De Endura Delta van Renson is een balansventilatie-unit die inzake vraagsturing een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Met ingebouwde CO2-, voc- en vochtsensoren kan met deze unit nu pas echt geventileerd worden op basis van de behoeften en het leefpatroon van de bewoners. En dat tegen een laag verbruik en met een hoge warmteterugwinning.

De Endura Delta van Renson is met drie debietvarianten (330, 380 en 450 m³/h) geschikt als hart van een balansventilatiesysteem D in alle standaard tot grote woningen. Inzake vraagsturing is hij volgens Renson uniek in zijn soort. Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en voc-gehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau namelijk af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert een stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar tegelijk wel een hoog rendement laat noteren dankzij de warmtewisselaar die tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert.

Installatiegemak

De Endura Delta is beschikbaar in een variant met vier aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met twee aansluitingen boven en twee onderaan voor plaatsing op een zolder. De ventilatie-unit heeft standaard een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan geventileerd worden. Een bypass-functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat koudere buitenlucht kan bijdragen om de woning te koelen. Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarsefilters, optioneel is een PM1-pollenfilter verkrijgbaar. Met ook alle accessoires (Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen) perfect afgestemd op de Endura Delta heeft Renson naar eigen zeggen alle componenten in huis voor een efficiënte totaal installatie van een balansventilatiesysteem als dit.

App-bediening

Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem werd een app-ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee die de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn.

Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het hem ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden voor latere interventies.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group uit Dilsen, is aangesteld als de nieuwe CEO van de specialist in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe[…]

Renson geeft een CO2-meter aan elk van zijn werknemers

Renson geeft een CO2-meter aan elk van zijn werknemers

Vanpoucke wordt commercieel directeur bij Remeha

Vanpoucke wordt commercieel directeur bij Remeha

Daikin bouwt hypermodern ontwikkelingscomplex in Gent

Daikin bouwt hypermodern ontwikkelingscomplex in Gent

Meer artikels