Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vraag van klanten belangrijkste drijfveer voor FSC-certificering

De resultaten van de jongste 'FSC Global Market Survey' tonen aan dat de voornaamste redenen om FSC gecertificeerd te worden en te blijven, de vraag is vanuit de markt, zowel van bestaande als potentiële klanten. Steeds meer consumenten staan er op om verantwoorde en duurzame producten te kopen. Bedrijven spelen hier actief op in via hun FSC-certificering en merken dat dit nieuwe klanten en markten kan opleveren.

Meer dan 80% van de respondenten in de 'FSC Global Market Survey 2014' geven aan dat hun FSC-verkoop minstens even groot blijft of zelfs stijgend was in de periode tussen juli 2013 en juni 2014. Wanneer FSC-certificaathouders de vraag krijgen waarom ze hun certificaat behouden, geeft bijna de helft (43,5%) aan dat hun certificaat een must is om potentiële klanten te bereiken of bestaande klanten te behouden (38,4%). Voor 38,4% van de respondenten is hun certificaat een intrinsiek onderdeel van hun bedrijfsstrategie, of een invulling van hun engagement voor een verantwoord bosbeheer (23,7%)

Meer dan de helft van de nieuwe certificaathouders (52,5%) stellen dat de vraag van klanten de belangrijkste reden is geweest om de FSC-certificatie te gebruiken. Het label geeft voor een aantal onder hen ook toegang tot nieuwe markten (12,1%). Het streven naar een concurrentievoordeel (11,9%) speelt eveneens mee.

'De resultaten van het onderzoek tonen aan dat winst zeker niet ten koste moet gaan van voordelen op sociaal of ecologisch vlak. FSC-certificering geeft een commerciële troef en biedt kansen om bij de toonaangevende bedrijven binnen de sector te behoren' aldus Marcelle Peuckert van FSC.

De FSC Global Market Survey wordt om de twee jaar uitgevoerd en polst naar de visie en mening van FSC-certificaathouders. Voor de editie van 2014 namen 3.656 FSC certificaathouders uit 95 landen deel aan de enquête die in juni-juli 2014 werd afgenomen.

FSC staat voor 'Forest Stewardship Council', een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Zij werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties en streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. Verantwoord bosbeheer voldoet aan drie voorwaarden: het houdt rekening met het milieu, respecteert sociale aspecten zoals de rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders, en is economisch haalbaar.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Een huis of appartement bouwen dat meegroeit met de bewoners is mogelijk dankzij allerlei technische snufjes. Maar hoe zorg je ervoor dat je al van bij het ontwerp rekening houdt met toekomstige technologie? Dat is wat de steden Leuven en[…]

22/09/2020 | ZorgsectorKU Leuven
Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Financiering onroerend erfgoed hertekend

Financiering onroerend erfgoed hertekend

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen