Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vraag naar luchtzuiverende dakbedekking stijgt

Gerelateerde onderwerpen :

Vraag naar luchtzuiverende dakbedekking stijgt

De vraag naar de luchtzuiverende dakbedekking NOx-Activ stijgt. “De bewustwording van het klimaat speelt een grote rol. Sinds 2016 hebben we elk jaar de omzet verdubbeld. Vooral overheden en bedrijven tonen alsmaar meer interesse. Mensen zijn zich meer bewust van het milieu en klimaat. Architecten bellen ons veel vaker dan vroeger met vragen over ecologische oplossingen. Maar anderzijds speelt ook de witte kleur van deze dakbedekking een rol. Die weerkaatst de zon en houdt het binnen koel. Steeds meer bedrijven en overheden kiezen voor ons systeem, omdat ze zo de koelte tijdens de hete zomer willen bewaren”, zegt Peter Gielis van Icopal.

NOx-Activ is een meerlaags dakbedekkingssysteem bestaande uit vijf lagen dat vuile lucht kan zuiveren. Dankzij de afwerking van de toplaag met NOx-Activ-granulaat van titaniumdioxide, biedt het daksysteem een efficiënte en duurzame oplossing om de lucht te zuiveren van schadelijke NOx-deeltjes of stikstofdioxiden. Het granulaat functioneert als katalysator in het omzettingsproces van NOx-deeltjes in onschadelijke nitraten. Het proces wordt in gang gezet onder invloed van uv-stralen en zonlicht die energie doen vrijkomen om de NOx-moleculen af te breken. Zo worden uitlaatgassen omgezet in onschuldige stoffen zoals water, koolstofdioxide en zouten die bij regenweer gewoon van het dak afgespoeld worden.

“Het luchtzuiverende effect blijft gedurende de hele levensduur van het dak actief. Zo kunnen deze NOx-Activdaken een leven lang hun steentje bijdragen aan een schonere en duurzame wereld. Een investering in een duurzaam dak is daardoor een investering in de toekomst”, aldus Peter Gielis.

Het dak beschikt over een dampscherm dat tot klasse E4 behoort. Dit maakt het geschikt voor alle types binnenklimaat in de woning. Of er zich nu een saunaruimte, jacuzzi of professionele keuken onder het dak bevindt, dit dampscherm beschermt de isolatielaag effectief tegen stijgend vocht. De alu-gecacheerde isolatielaag maakt het mogelijk om een dunnere dakopbouw te realiseren.

“Toch blijft dezelfde R-waarde behouden. Dit kan zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten heel wat voordelen bieden voor de verdere opbouw of verbouwing van de woning. Omdat niet gelast mag worden op deze isolatielaag, moet de onderlaag die hier bovenop komt zelfklevend zijn, wat voorzien is in dit totaalsysteem. Zo sluiten alle onderdelen perfect op elkaar aan,” besluit Gielis.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"De motivatie en persoonlijke investering van elk individu in zijn onderwijs- en beroepskeuzes zijn doorslaggevend voor succes”

"De motivatie en persoonlijke investering van elk individu in zijn onderwijs- en beroepskeuzes zijn doorslaggevend voor succes”

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector. Deze week komen de antwoorden op onze vijf vragen van Serge Martin, CEO  RenoWindow & Fineo Glass bij AGC Glass Europe. Van[…]

Dakrestauratie voor Hof ter Laken in Booischot

Dakrestauratie voor Hof ter Laken in Booischot

Foamglas ontwikkelt oplossing voor volledig circulair dak

Foamglas ontwikkelt oplossing voor volledig circulair dak

"Grote uitdagingen op het vlak van technologie"

"Grote uitdagingen op het vlak van technologie"

Meer artikels