Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Votquenne Foundations en Lameire gaan op in 2Fund

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Votquenne Foundations en Lameire gaan op in 2Fund

2Fund is in juni van dit jaar ontstaan uit een fusie tussen Votquenne Foundations uit Kortrijk/Trazegnies en Lameire Funderingstechnieken uit Eeklo. Een en ander is het gevolg van de gedreven ambitie van beide bedrijven om Belgisch marktleider te worden in totaaloplossingen voor zowel funderings- als beschoeiingstechnieken.

Daarnaast werden ook Exceptra, VQ Logistics, A.Vyncke en Revyson in de groep opgenomen. Deze bedrijven hebben een ondersteunende functie. Daar waar Exceptra en VQ Logistics de logistiek rond de bouwplaats verzorgt en waakt over de flexibiliteit van de machines en ploegen, zorgt Revyson voor een gedegen grondonderzoek en kwaliteitscontrole. A.Vyncke zet zich in voor een doorgedreven professionalisering in de bemaling volgens de nieuwe normalisering en regelgeving.

Hoewel de fusie nog maar in de kinderschoenen staat, wil 2Fund verder uitgroeien tot een allround funderingsbedrijf om totaalprojecten te kunnen aanbieden. Zo werden de eerste stappen gezet voor de uitvoering van Jet Grouting. Persoonlijk engagement en alles bespreekbaar en uitvoerbaar maken, staan centraal in de bedrijfsvoering. Telkens opnieuw proberen ze te beantwoorden aan de noden en eisen van hun klant zonder in te boeten aan kwaliteit en veiligheid.

Lameire

Lameire werd in 1969 opgericht als loonwerkbedrijf voor de landbouw, maar evolueerde doorheen de jaren tot een specialist op het vlak van diepfunderingen en beschoeiingstechnieken voor zowel bouwheren burgerlijke bouwkundeprojecten als particulieren en industrie. Voortdurende investeringen in nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de klanten steeds op de meest kostenefficiënte manier worden geholpen. Zo mag Lameire Funderingstechnieken bij de pioniers van de Soilmix-uitvoering gerekend worden, is de firma marktleider in de uitvoering van putfunderingen en kunt u tevens bij hen terecht voor o.a. palenwanden, berlinerwanden,…

Votquenne Foundations

Votquenne Foundations is een jonge kmo die in 2006 werd opgericht door ir. Bart Cloet  om naast de reeds beschikbare manuele technieken (galerijen, beschoeide sleuven, onderschoeiing, …) ook de machinale technieken (grondverdringende schroefpalen, micropalen, berlinerwand, secanspalenwand, grindkernen, geschroefde en geheide kokerpalen…) te kunnen aanbieden.

Votquenne Foundations is gevestigd in Kortrijk, de maatschappelijke zetel bevindt zich in Trazegnies. Het zusterbedrijf Votquenne sa staat in voor de uitvoering van onderschoeiing en beschoeide sleuven. De voorbije twee jaar breidde Votquenne Foundations zijn activiteitenaanbod aanzienlijk uit door de overname van A.Vyncke (bemalingen) en de oprichting van zusterbedrijven Revyson (grondonderzoek en kwaliteitscontrole) en VQ Logistics (werfgebonden transport). Dit zorgt ervoor dat de groep een kwalitatieve totaaloplossing op maat van de klant kan aanbieden.

Synergie

De twee bedrijven hebben in het verleden al verschillende malen samengewerkt om de funderings- en beschoeiingstechnieken van een bepaalde werf tot een goed einde te brengen. In onderaanneming van Lameire heeft Votquenne Foundations voor Besix 584 grondverdringende schroefpalen geboord in Ieper. Hiervoor werd de machine LRB18 gebruikt.Lameire zelf heeft de secanspalenwand voor zijn rekening genomen.  Er werd 198 meter secanspalenwand geplaatst, diameter 52 met de machine LRB125XL. Besix bouwt er een uniek nieuwbouw- en reconversieproject in het hartje van de stad. Een 80-tal gloednieuwe woningen en appartementen worden gebouwd in de oude stadskern met een prachtig uitzicht op de groene omgeving en de Lakenhalle.

Voor de gemeenschappelijk klant Democo werden zowel Votquenne Foundations als Lameire Funderingstechnieken aangesteld voor de uitvoering van de funderings- en beschoeiingswerken voor het project Hippodrome in Laken. Votquenne Foundations heeft er 535 grondverdringende schroefpalen geboord. Hiervoor moest er gewerkt worden met 2 machines, de Woltmann 55 en de BG 20, in een 12 meter diepe bouwput. Lameire plaatste 450 meter soilmixwand tot op een diepte van 19 meter met de machine Bauer RG20.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Meer artikels