Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vorsselmans haalt twee buitenlandse opdrachten binnen

Vorsselmans haalt twee buitenlandse opdrachten binnen

© Vorsselmans

De firma Vorsselmans uit Loenhout, vlakbij de Nederlandse grens, timmert hard aan de weg om binnen twee jaar haar vijftigjarige bestaan in goede gezondheid te vieren. Ondanks alle virusperikelen en beperkingen waarmee we momenteel te maken hebben, is het bedrijf er recent toch in geslaagd twee nieuwe opdrachten in het buitenland te verwerven

In deze moeilijke economische periode, die veel aanpassingsvermogen vraagt van mensen en waarbij in de media vooral het zorgelijke nieuws in verband met Covid-19-virus domineert, wil het familiebedrijf er alles aan doen om haar medewerkers een zekere toekomst te bieden.

Amsterdam

Hoewel we momenteel in bizarre tijden leven, haalde Vorsselmans recent toch twee buitenlandse opdrachten binnen. Eén van deze projecten is een nieuw onderzoeksgebouw dat in Amsterdam voor de Vrije Universiteit Amsterdam wordt gebouwd.

Dit project wordt in een bouwteam gerealiseerd met de bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros SWT vof en het architectenbureau cepezed.

Londen

In dezelfde periode zal Vorsselmans starten met de realisatie van Poolstreet West, vlakbij het Olympisch stadion te Londen. Pool Street West is een nieuwbouw voor het University College London (UCL), een schoolgebouw met daaraan 500 studentenwoningen gekoppeld.Het project is een ontwerp van Liftschutz Davidson Sandilands en wordt gerealiseerd door aannemer Vinci. De start van de productie in Loenhout is reeds voor dit najaar gepland.

Naast nieuwe projecten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, zijn er ook heel wat uitdagingen op de Belgische markt. Zo is de realisatie van de Antwerp Tower in volle uitvoering, wordt binnenkort gestart met de productie voor BRU-city (een nieuw kantoorgebouw voor de Brusselse administratie) en zijn nog verschillende woningbouwprojecten gepland.

"Wij zijn ons ervan bewust dat het onmogelijk is om de gevolgen van de viruscrisis te voorspellen, laat staan juist in te schatten. Ik ben er echter ook van overtuigd dat we moeten blijven geloven dat ‘made in Belgium’ ook in de toekomst een meerwaarde betekent voor onze maatschappij. Juist daarom werken we hard aan een gezonde toekomst om ervoor te zorgen dat we al onze lokale medewerkers aan de slag kunnen houden", zegt gedelegeerd bestuurder Mark Vorsselmans.

"Dit zal ons zeker lukken met behulp van een sterk team. Ook in deze moeilijke tijden hebben al onze medewerkers – elk op hun eigen manier – een bijdrage geleverd conform de waarden van ons bedrijf: ‘samenwerking, engagement en excellentie’. We zijn er ook in geslaagd om onze engineering, productie en montage draaiende te houden met inachtname van alle nodige voorzorgsmaatregelen", besluit de zaakvoerder van de nv Vorsselmans.

De Groep Vorsselmans is een specialist in aluminium ramen en gevels. Ze ontwerpen, installeren en monteren al meer dan 40 jaar ramen en complexe gevelconstructies en sinds 2007 plaatst het bedrijf ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen.

De portfolio telt talloze kleine en grote projecten in België en Nederland. De firma scoort telkens opnieuw met haar integrale aanpak van bouwprojecten: er wordt meegedacht met de architect en de bouwheer, het bedrijf voert zelf een diepgravende technische studie uit en tijdens de uitvoering wordt nauw overlegd met andere partners. De persoonlijke benadering garandeert topkwaliteit van bij de start tot aan de finish.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Publireportage

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is[…]

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Meer artikels