Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vorm geven aan efficiënt energiebeleid

Gerelateerde onderwerpen :

Het Overlegplatform Van EnergieDeskundigen (OVED) start in 2015 een traject om zijn leden energie-deskundigen te begeleiden inzake ondernemerschap. Samen met de overheid wordt gewerkt aan de versterking van hun competenties en vaardigheden om op een deskundige manier op te treden als essentiële spilfiguur tussen de overheid die het beleid uitstippelt en de industrie of de particulieren die baat hebben bij de vooropgestelde energiemaatregelen.

Naast het aspect van het lerend netwerk, waarbij verwerven en delen van kennis centraal staat, creëert de intensieve werking van de expertgroepen ook een waardevol klankbord voor zowel overheid als eindgebruiker. OVED neemt vanuit zijn breed netwerk een unieke positie in in het brede landschap van epc, epb en industriële energie-efficiëntie. Dankzij de steun van het Agentschap Ondernemen zal OVED in 2015 gedurende één jaar vier groepen van vijftien zelfstandige energiedeskundigen of bedrijven intensief begeleiden.

Concreet biedt het OVEDplus-traject hen de ideale gelegenheid om hun interne organisatie te optimaliseren, het huidige en toekomstige energiebeleid te evalueren en hun technische vakkennis uit te bouwen. Er wordt veel belang gehecht aan de eigen inbreng voor de inhoudelijke en praktische vormgeving van de sessies. Elke groep wordt begeleid door projectcoördinator Eline D'hooge, een ondernemer en thematische gastsprekers. Dit traject bouwt voort op de succesvolle ervaringen uit vorige trajecten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels