Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voorontwerp voor vergroening ‘den Bell’ goedgekeurd

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Voorontwerp voor vergroening ‘den Bell’ goedgekeurd

© Omgeving

Het ontwerpteam Omgeving, in samenwerking met Bollinger Grohmann, PAKT, B-GT en Yellow Window, maakten in opdracht van stad Antwerpen en AG Vespa een voorontwerp op voor het ontharden en vergroenen van het binnenplein, de gevels en de daken van het stedelijk administratief centrum ‘den Bell’. Het schepencollege heeft dat voorontwerp zopas goedgekeurd. Als alles volgens plan verloopt starten de werken in het najaar van 2023.

Den Bell ligt aan het Francis Wellesplein in de Brederodewijk op het Zuid in Antwerpen. Het binnenplein, dat ook het dak is van de ondergrondse parkeergarage, wordt gedeeltelijk onthard door meer plantvakken aan te leggen. Het dak van den Bell krijgt een groene isolatielaag en ook de gevels worden groener.
 
Op verschillende plekken zullen klimplanten via hulpsystemen langs de gevels omhoog groeien. Het extra groen en de speciaal ontworpen groendakopbouw met waterbergende laag houden de neerslag bij hevige regenbuien langer vast, zodat het water vertraagd kan worden afgevoerd. 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels