Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voormalig politiekantoor Kortrijk maakt plaats voor appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Voormalig politiekantoor Kortrijk maakt plaats voor appartementen

Het voormalige politiekantoor aan de Jan Persijnstraat in Kortrijk wordt getransformeerd  tot D’Oude Vesting, een nieuw woonproject met zestien appartementen, twee penthouses en een commerciële ruimte van 400 m². Er wordt veel groen voorzien, waaronder 300 m² daktuinen en groendaken. Er komen 21 ondergrondse parkeerplaatsen en een overdekte stalling voor 40 fietsen. De bouw start in het voorjaar van 2020. Ales alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners er vóór de zomer van 2022 hun intrek kunnen nemen.

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group maakte zopas de definitieve plannen bekend. “Met dit project willen wij bijdragen aan de heropleving van de Kortrijkse binnenstad. Ook inzake duurzaamheid is dit een stap in de goede richting: we moeten de komende jaren in Vlaanderen zoveel mogelijk leegstaande oude panden vervangen door nieuwe en meer energie-efficiënte gebouwen”, verklaart CEO Sven Potvin.
 
 
“We hebben ons als vastgoedontwikkelaar voorgenomen om niet te wachten op de aangekondigde bouwshift. Daarom bouwen we alleen  projecten die zo weinig mogelijk en liefst helemaal geen open ruimte innemen. Daarbij willen we ook zoveel mogelijk extra groen creëren, in dit geval groendaken en daktuinen. Die zorgen ook voor een verkoelend effect in de steeds warmere zomers. Meer groen is immers de beste manier om de hitte-eilanden in onze steden aan te pakken”, aldus Potvin.
 
 
Het nieuwe woonproject kan alvast uitpakken met een sterke Mobiscore, de tool die de Vlaamse overheid lanceerde om te berekenen hoe duurzaam een woning gelegen is. Daar krijgt het een score van 8,9 op 10. “Kortrijk kan best druk zijn, maar van hieruit is alles met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te doen. Er zijn bovendien heel wat ontspanningsmogelijkheden in de buurt zoals de Weide en de stadsschouwburg, maar ook winkels en horecazaken en faciliteiten zoals scholen en dienstencentra”, besluit Sven Potvin.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels