Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voormalig politiekantoor Kortrijk maakt plaats voor appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Voormalig politiekantoor Kortrijk maakt plaats voor appartementen

Het voormalige politiekantoor aan de Jan Persijnstraat in Kortrijk wordt getransformeerd  tot D’Oude Vesting, een nieuw woonproject met zestien appartementen, twee penthouses en een commerciële ruimte van 400 m². Er wordt veel groen voorzien, waaronder 300 m² daktuinen en groendaken. Er komen 21 ondergrondse parkeerplaatsen en een overdekte stalling voor 40 fietsen. De bouw start in het voorjaar van 2020. Ales alles volgens plan verloopt, zullen de eerste bewoners er vóór de zomer van 2022 hun intrek kunnen nemen.

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group maakte zopas de definitieve plannen bekend. “Met dit project willen wij bijdragen aan de heropleving van de Kortrijkse binnenstad. Ook inzake duurzaamheid is dit een stap in de goede richting: we moeten de komende jaren in Vlaanderen zoveel mogelijk leegstaande oude panden vervangen door nieuwe en meer energie-efficiënte gebouwen”, verklaart CEO Sven Potvin.
 
 
“We hebben ons als vastgoedontwikkelaar voorgenomen om niet te wachten op de aangekondigde bouwshift. Daarom bouwen we alleen  projecten die zo weinig mogelijk en liefst helemaal geen open ruimte innemen. Daarbij willen we ook zoveel mogelijk extra groen creëren, in dit geval groendaken en daktuinen. Die zorgen ook voor een verkoelend effect in de steeds warmere zomers. Meer groen is immers de beste manier om de hitte-eilanden in onze steden aan te pakken”, aldus Potvin.
 
 
Het nieuwe woonproject kan alvast uitpakken met een sterke Mobiscore, de tool die de Vlaamse overheid lanceerde om te berekenen hoe duurzaam een woning gelegen is. Daar krijgt het een score van 8,9 op 10. “Kortrijk kan best druk zijn, maar van hieruit is alles met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets te doen. Er zijn bovendien heel wat ontspanningsmogelijkheden in de buurt zoals de Weide en de stadsschouwburg, maar ook winkels en horecazaken en faciliteiten zoals scholen en dienstencentra”, besluit Sven Potvin.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

De werken aan het nieuwe gebouw voor de Vlaamse publieke omroep VRT beginnen in november. De stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe complex had de omroep al gekregen, maar het was nog even wachten op de milieuvergunning. Zopas werd ook[…]

30/09/2022 | Projectennieuwbouw
Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Toekomstplan voor universitaire campussen UGent

Meer artikels