Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voormalig gebouw Bankunie in Turnhout is nu modern bedrijvencomplex

Gerelateerde onderwerpen :

Voormalig gebouw Bankunie in Turnhout is nu modern bedrijvencomplex

Het iconische gebouw van de Bankunie in Turnhout is na acht jaar leegstand getransformeerd tot één van de meest moderne bedrijvencomplexen van de Kempen.

In totaal gaat het om een oppervlakte van 3.200 m², waarvan 2.000 m² voor individuele kantoren en twaalf  vergaderzalen. Het gloednieuwe bedrijvencentrum krijgt de naam d’Offiz en zal meer dan 150 werknemers huisvesten. Het bedrijvencentrum hanteert het principe van modulair werken: je betaalt wat je gebruikt. Ook op technologisch vlak loopt het centrum voorop: daarvan getuigen digitale snufjes zoals touchscreens, videowalls, speciale telefonie- en receptiediensten en een eigen app waarmee je via je smartphone een vergaderzaal kan boeken.


Het gebouw, dat bekend is bij alle Turnhoutenaars, dateert uit de jaren ’60 van de vorige eeuw en deed eerst dienst als hoofdzetel van de Bankunie en van de Kempische Factoringmaatschappij (Kefam). In de jaren ’90 van de twintigste eeuw werd het gebouw fors uitgebreid en na de overname van de Bankunie werd het de hoofdzetel van DeltaLloyd Bank België. De jongste acht jaar stond het pand leeg, maar van die leegstand en verloedering valt vandaag niets meer te merken.Het volledige gebouw werd gestript en ultramodern ingericht. Dat is meteen ook het opzet van d’Offiz: uitgroeien tot één van de meest moderne bedrijvencentra van de hele regio. In totaal gaat het om een oppervlakte van 3.200 m², waarvan 2.000 m² voorzien is voor individuele kantoren en een twaalftal vergaderzalen. Wie niet fulltime een eigen kantoor wenst, kan zijn werkplek delen met anderen. Je kan dus letterlijk kiezen tussen een vaste privé-werkruimte of een gedeelde kantoorruimte die je maar enkele dagen per week benut. In totaal zijn er vijftig flex desks en tien flex offices. Ze kunnen allemaal gehuurd worden door eenmansbedrijven, maar evenzeer door grote ondernemingen.“d’Offiz is een bedrijvencentrum dat op alle vlakken aan de nieuwste normen voldoet. Het is bovendien afgestemd op de nieuwe manier van werken. Heb je als ondernemer een week een kantoor voor twee medewerkers nodig en de week nadien een vergaderzaal voor twintig personen, dan moet dat perfect mogelijk zijn” zeggen Roel Druyts en Frederic Robberechts van Hillewaere Groep, de mede-eigenaar en beheerder van het complex.

Daarnaast heeft het kantoorgebouw ook zijn eigen loungebar, een restaurant, en een groot dakterras. Tevens is er een evenementenruimte beschikbaar voor presentaties, conferenties of recepties en wordt wekelijks een sportcoach ter beschikking gesteld voor iedereen die er werkt.


De helft van het bedrijvencentrum is vandaag al verhuurd, zowel aan Kempense spelers als aan internationale groepen. Vooral dat laatste is opmerkelijk: het gaat om spelers die een hoofdkantoor in Brussel hebben, maar heel bewust voor een uitvalsbasis in de Kempen kiezen. Op die manier wordt vermeden dat een deel van het personeel elke dag richting Brussel moet pendelen.

Ook de immo- en verzekeringsmakelaar Hillewaere Groep palmt met haar vijftig werknemers het gelijkvloers in. Nadat ze tien jaar haar hoofdzetel in Oud-Turnhout had gevestigd, trekt ze nu naar de nieuwe bedrijfssite in Turnhout. Vorige vrijdag werd het moderne kantorencomplex officieel geopend. Vuurwerkspecialist Patrick Dewinter van Dewico zorgde voor het spektakel. Zondag kon het publiek kennismaken met het nieuwe bedrijvencentrum.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

 UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

De UGent heeft plannen om haar campus aan de Corneel Heymanslaan de komende jaren aantrekkelijker te maken en investeert ongeveer 30 miljoen euro in deze campus in het zuiden van Gent. Voor de eerste fase van de werken, de bouw van een nieuw[…]

24/06/2022 | UGentstudenten
Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Meer artikels