Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voorkom brandwonden en legionella

Gerelateerde onderwerpen :

Voorkom brandwonden en legionella

De hoekregelkraanthermostaat van de Duitse armaturenspecialist Schell maakt het mogelijk om de watertemperatuur bij de wastafel af te stellen. Bovendien maakt de thermostaat thermische desinfectie van de warmwaterinstallatie mogelijk, waardoor voldaan wordt aan de DVGW-fiche W551. Dit zijn technische maatregelen die de ontwikkeling van legionella tegengaan. Daarnaast fungeert het ventiel als temperatuurbegrenzer voor de warmwateruitgang, waardoor geen brandwonden kunnen ontstaan bij het wegvallen van de koudwatertoevoer.

De thermostaat wordt boven de hoekregelkraan voor de warmwaterleiding gemonteerd en via een kleine verbindingsbuis met de koudwaterleiding verbonden. Om de montage van de hoekregelkraanthermostaat snel te kunnen uitvoeren kan de thermostaat met een extra aansluitset met kant-en-klare buizen en verbindingsstukken worden geleverd.

 

Kranen in onderwijs- en zorginstellingen moeten een temperatuurbegrenzing van 45 °C hebben.

 

Wanneer de warmwatertemperatuur verhoogd wordt tot 70 °C voor thermische desinfectie kan de thermostaat overbrugd worden door middel van een steeksleutel. De leidingen moeten conform de DVGW-richtlijn minstens drie minuten lang met heet water gespoeld worden om volledig vrij van bacteriën te zijn. Zodra de overbrugging van de thermostaat opgeheven is, treedt de temperatuurbegrenzer van de warmwateruitgang weer in werking.

 

Omdat water met een temperatuur van 60 °C brandwonden kan veroorzaken, moeten kranen in onderwijs- en zorginstellingen een temperatuurbegrenzing van 45 °C hebben. De temperatuur van de uitloop blijft dankzij de hoekregelkraanthermostaat van Schell maximum 39 °C, ongeacht eventuele drukschommelingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe richtlijnen voor elektrische installaties

Nieuwe richtlijnen voor elektrische installaties

Het nieuwe Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) is op 1 juni in werking getreden. De nieuwe versie vervangt het bestaande AREI dat dateerde uit 1981. Behalve een grondige herstructurering zijn er ook belangrijke inhoudelijke[…]

Renovatiebedrijf Sanhebec overgenomen

Renovatiebedrijf Sanhebec overgenomen

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Elektrosector vraagt ook hinderpremie

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Vragen over overheidsopdrachten tijdens coronacrisis?

Meer artikels