Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Voordeuren voor een royale inkom

Voordeuren voor een royale inkom

In de moderne nieuwbouw gaat de trend in de richting van royalere, lichte en transparante entrees. Voordeuren verhoogd tot aan het plafond, met een hoogte tot wel 3 m dragen met hun design in belangrijke mate bij aan een dergelijke uitstraling.

Volledig vlak

Met de introductie van de aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon (foto's) speelde Hörmann in op de vraag van planners en opdrachtgevers: volledig vlakke deuren zonder zichtbare vleugelprofielen. Voordeuren dus die perfect harmoniëren met binnendeuren en die de buitenkant een groots aanzicht bezorgen. Hörmann lanceert nu de aluminium voordeuren ThermoSafe en ThermoCarbon tot een hoogte van liefst 2,5 en 3 m. Handgreep-designs in een 3D-effect maken een modern uiterlijk compleet.

Isolatiewaarden

Bij de keuze van een voordeur telt echter niet alleen het design, ook isolatiewaarden spelen een belangrijke rol. De ThermoSafe- en ThermoCarbon-voordeuren behalen zeer goede warmte-isolatiewaarden: met een UD-waarde tot 0,8 W/(m²K) voldoet de ThermoSafe-voordeur aan het nieuwe energiebesparingsnormen, de ThermoCarbon-voordeur met zijn 100 mm dikke deurblad haalt volgens fabrieksgegevens momenteel als enige aluminium voordeur een UD-waarde van maximum 0,47 W/(m²K).

Geheel in de zin van de stichter van het bedrijf is het merk Hörmann een echte kwaliteitsbelofte. De familieonderneming is met meer dan 75 jaar ervaring in deur- en aandrijvingconstructies en meer dan 20 miljoen verkochte deuren en aandrijvingen naar eigen zeggen de nummer 1 in Europa geworden. Alle garagedeur- en aandrijvingcomponenten worden bij Hörmann zelf ontwikkeld en geproduceerd. Duurtesten onder reële omstandigheden zorgen voor uitgekiende serieproducten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd