Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

voor hoofdkantoor Bluewater

voor hoofdkantoor Bluewater

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Bluewater Energy Systems in het Nederlandse Hoofddorp leverde Armstrong Plafonds het plafondsysteem. Armstrong is de eerste plafondfabrikant ter wereld met een complete lijn aan cradle-to-cradle (c2c)-gecertificeerde producten.

Bluewater Energy Services is wereldleider in het ontwerpen, leveren en opereren van drijvende productieplatforms en laad- en lossystemen voor de olie- en gasindustrie. Het bedrijf was al gevestigd in Hoofddorp, maar zocht naar een efficiëntere, duurzame huisvesting waar op minder ruimte meer medewerkers konden worden ondergebracht en waar verdere groei mogelijk zou zijn.

Het nieuwe pand is ontworpen door architectenbureau William McDonough + Partners uit San Francisco in samenwerking met N30 Architecten uit Den Haag en is het zesde kantoor op het hoogwaardige cradle-to-cradle-kantorenpark 20/20, een project van Delta Development, VolkerWessels en Reggeborgh. Graziosi Progetti uit Den Haag stond in voor het interieurontwerp. Aannemer was IBB Kondor uit Oegstgeest. Voor de interieurbouw en projectinrichting waren respectievelijk Gielissen uit Eindhoven en PVO Interieur uit Pijnacker verantwoordelijk.

Het Perla OP 0.95-plafond in het bedrijfspand van Bluewater heeft de classificatie 'Silver'. Dit betekent dat de plafondtegels 100% recycleerbaar zijn, al is dat niet het enige criterium om het c2c-certificaat te halen. Ook veilige en gezonde materialen, herbruikbare energie, de herbruikbaarheid van water en maatschappelijk verantwoord ondernemen moeten goed geregeld zijn. De Perla OP 0.95 plafondtegels die in 2013 op de markt werden gebracht, dragen door de juiste akoestiek, de luchtkwaliteit en de hoge lichtreflectie bij aan een gezond binnenklimaat.

Armstrong produceert en verkoopt akoestische systeemplafonds voor de zakelijke markt. Armstrong vervaardigt deze systeemplafonds uit verschillende basismaterialen: hard mineraal, zacht mineraal, hout en metaal. De plafonds worden o.a. toegepast in de gezondheidszorg, het onderwijs, winkels, kantoren, productiehallen en ruimtes voor recreatie en sport.

De Open Plan (OP)-technologie van Armstrong levert sterke tegels met een hoge densiteit die geluid uitstekend isoleren en absorberen en zijn daardoor zeer geschikt voor het gebruik in bv. callcenters. De OP-producten combineren de beste eigenschappen van hard- en zachtminerale plafondtegels. OP-plafondtegels zijn zoveel mogelijk vervaardigd van gerecycleerd materiaal.

Armstrong Building Products is een onderdeel van Armstrong World Industries, marktleider inzake de productie en verkoop van vloerproducten, plafondproducten en kasten. Armstrong is gevestigd in Lancaster (Pennsylvania) beschikt over 42 productiefaciliteiten in twaalf landen en heeft wereldwijd ongeveer 15.000 werknemers.De Europese productiestructuur waarborgt dat Armstrong volledige controle heeft over de fabricage van zijn producten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen