Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vonkjes in de gashaard

Gerelateerde onderwerpen :

Vonkjes in de gashaard

© Zebra Fotostudio's B.V.

Kalfire heeft een nieuwe technologie geïntroduceerd om een knisperend houtvuur zo getrouw mogelijk na te bootsen.

De nieuwste innovatie van Kalfire, de Natural Spark Generator (NSG)-technologie, zorgt ervoor dat vonkjes uit brandende vlammen opstijgen en langzaam doven in de gashaard. Hiermee zet Kalfire de toon in de markt voor gesloten gashaarden.

“De gepatenteerde technologie is een optie op de Kalfire-haarden met een Prestigebrander, wat zorgt voor een ultieme, natuurgetrouwe beleving van de gashaard”, zegt Beijko van Melick, directeur van Kalfire. “Met de Prestigebrander wordt een zeer realistisch vuurbeeld gecreëerd doordat vlammen niet langer uit de bodem van de haard komen zoals bij traditionele gashaarden, maar uit keramische houtblokken. In combinatie met de nieuwste NSG-technologie wordt een echt houtvuur nagebootst en zorgt het voor een natuurlijk vlammenspel.”

Realistisch

Beijko van Melic benadrukt dat ze dit project belangrijk vinden. “Wij zijn letterlijk gebrand op innovatie en streven er altijd naar om een zo realistisch en sfeervol mogelijk vuur te creëren. Vuur zit van oudsher in het DNA van de mens. Vuur zorgde voor warmte en bescherming, maar had ook een sociale functie. Tegenwoordig heeft technologie een deel van de avonduren overgenomen, maar verlangen veel mensen nog naar dat moment van samenzijn en een goed gesprek. Een knisperend vuur in de woonkamer staat hier symbool voor, waarbij de Natural Spark Generator deze beleving optimaliseert.”

De gesloten gashaard met de Natural Spark Generator kan je uitrusten met een ontvanger. Hiermee kan via de speciale iMatch app van Kalfire de haard eenvoudig worden bediend op afstand met smartphone of tablet. Dit zorgt voor comfort, gebruiksgemak en luxe in huis. Wanneer iemand in het bezit is van een domoticasysteem, kan de bediening van de gashaard hierin volledig worden geïntegreerd.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Zodra de viruscrisis voorbij is moeten we de klimaatcrisis aanpakken'

'Zodra de viruscrisis voorbij is moeten we de klimaatcrisis aanpakken'

ATTB, de Belgische vereniging van leveranciers van verwarmingsmateriaal, kijkt met gemengde gevoelens terug op het turbulente jaar 2020. Rekening houdend met de uitzonderlijke situatie vielen de verkoopcijfers al bij al nog mee. Er zijn veel[…]

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Cebeo bouwt distributiecentrum in Doornik

Cebeo bouwt distributiecentrum in Doornik

Nieuwe service voor installateurs ventilatiesystemen

Nieuwe service voor installateurs ventilatiesystemen

Meer artikels