Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Volvo Trucks trekt 'uptime' kaart

Volvo Trucks trekt 'uptime' kaart

Inzetbaarheid is het grote thema van Volvo Trucks op het salon Truck & Transport van 16 tot en met 19 januari. Ongeplande stilstand is immers een grote kost voor transporteurs. Blikvanger is een volledig gouden Volvo FH16 als symbool voor het Volvo Gold-service contract waarbij onverwachte stilstand zelfs vergoed wordt.

Volvo Trucks speelt volop de Zweedse kaart en heet iedereen hartelijk welkom met het Zweedse Välkommen. Driving Progress, Uptime en service op maat zijn de sleutelwoorden van dit salon. Volvo Trucks gaat voor 100% inzetbaarheid van het voertuig. Dankzij de Telematic Gateway in de nieuwe Volvo FH kan de Volvo Trucks-werkplaats op afstand de staat van het voertuig uitlezen.

Zo kunnen bij het volgende onderhoud op voorhand de benodigde onderdelen en tijd worden voorzien, zodat de klant zo kort mogelijk zijn voertuig moet missen.

Volvo Trucks gelooft hier zo sterk in, dat zij klanten met het Volvo Gold-service contract zelfs een financiële tegemoetkoming biedt bij onverwachte stilstand. Deze dienst wordt gesymboliseerd door een unieke Gouden Volvo FH16-truck, die voor de allereerste keer in België getoond zal worden.

Meer laadcapaciteit met Volvo FM

De Volvo FM is een lichtgewicht truck waardoor de ladingcapaciteit maximaal kan worden benut. Dit wordt op het salon geïllustreerd aan de hand van een uniek weegsysteem: Elk wiel staat op een weegschaal, en het gewicht is via een grote display achter de cabine zeer duidelijk te zien. Als iemand in de truck gaat zitten, of hard leunt op het chassis, gaat het gewicht onmiddellijk naar boven. Zo is meteen zichtbaar dat Volvo Trucks een Volvo FM aanbiedt met een zeer laag gewicht.

Volvo FE CNG

Deze milieuvriendelijke truck rijdt voor 100% op gas. De truck is voorzien van een nieuwe Euro 6-motor op gas. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt de nieuwe truck dezelfde productiviteit en rijeigenschappen als de conventionele Volvo FE.

I-Shift met dubbele koppeling

Geïnspireerd door de racewereld heeft Volvo Trucks een nieuwe versnellingsbak ontworpen met nog nooit eerder vertoonde voorzieningen in de truckbranche: I-Shift Dual Clutch.

Dankzij de dubbele koppeling wordt bij het schakelen het motorkoppel niet onderbroken. Wanneer transportopdrachten hoge prestaties in een moeilijke topografie vragen, brengt I-Shift Dual Clutch een ongeëvenaard rijcomfort en souplesse.

Speciaal op Truck & Transport zal er een model te zien zijn dat duidelijk toont hoe de I-Shift met dubbele koppeling werkt.

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering is een uniek door Volvo gepatenteerd systeem dat zorgt voor een sterke vermindering van het aantal bewegingen in het stuur die optreden door oneffenheden in de weg. Hierdoor wordt het sturen niet alleen gemakkelijker en comfortabeler voor de chauffeur, maar wordt ook op de langere termijn de impact op de spieren en gewrichten verminderd. Als met lage snelheden op normale wegen wordt gereden, is circa 75% minder inspanning nodig met Volvo Dynamic Steering. Bij het rijden op oneffen wegen wordt het schokken bijna helemaal weggenomen. In combinatie met de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak betekent dit een enorme vermindering van de druk op de chauffeur.

Volvo Dynamic Steering bestaat uit een elektromotor die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging. Deze wordt duizenden keren per seconde aangepast door de elektronische regeleenheid. Bij lage snelheden voegt de elektromotor extra kracht toe en bij hogere snelheden zorgt de elektromotor voor een uitzonderlijke koersstabiliteit. Met behulp van Volvo Dynamic Steering is het mogelijk een truck met minimale inspanning te besturen. Zo verhoogt het rijcomfort en vermindert het risico op overbelasting van de chauffeur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Op 25 september wordt het kwaliteitslabel GroenGek(l)eurd voor de professionele tuinaannemer voorgesteld. Het gaat om een onafhankelijk label waarmee tuinaannemers zich op een transparante, professionele en duurzame manier kunnen onderscheiden[…]

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen