Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Volvo breidt E-serie naar onder toe uit

Gerelateerde onderwerpen :

,
Volvo breidt E-serie naar onder toe uit

Volvo Compact Excavator ECR18E

© VolvoCE JF All Rights Reserved

Volvo CE en SMT Belgium lanceren vier nieuwe compacte graafmachines in de E-serie, die zijn ontworpen voor de lastigste klussen in krappe ruimten en tegen de laagst mogelijk operationele kosten. De EC15E, EC18E en EC20E zijn robuuste modellen die de compacte graafmachines uit de D-serie vervangen. De ECR18E binnendraaier is de nieuwste aanwinst van Volvo’s Compact-range. De E-serie modellen in de 1,5- tot 2-tons klasse zijn gebaseerd op hetzelfde platform. Rondom stalen panelen zitten 10 mm achter het gietijzeren contragewicht, wat een uitstekende bescherming en stabiliteit biedt tijdens het graven.

Door de geringe machinehoogte van iets over 2 m en de verstelbare onderwagen die tot minder dan 1 m is in te schuiven, kunnen de nieuwe modellen de krapste ruimtes bereiken. Eenmaal daar is de onderwagen uit te schuiven tot 1,35 m voor extra stabiliteit. Het ontwerp zorgt ervoor dat de rechter framehoek, zwenkstijl en -cilinder allemaal binnen de rupsen blijven, voor een optimaal zicht en een minder risico op schade bij werkzaamheden langs hindernissen. Ondanks de compacte afmetingen is de cabine toch ruim en strak van opzet. Alle modellen hebben vingertipbediening, overzichtelijk opgezette bedieningselementen en grote pedalen voor eenvoudige bediening en soepele gecombineerde bewegingen.

De compacte graafmachine EC15E bouwt verder op het succes van zijn voorganger, die ook in verhuurvloten heel populair is. Het is dan ook het kleinste type in de E-serie. De EC18E en EC20E stellen een nieuwe norm inzake prestaties, dankzij 13% meer tractie en een graafkracht van 2.130 respectievelijk 3.120 kg. De hefcapaciteit over de voor- en achterzijde ligt gemiddeld 22% hoger dan bij de D-serie, terwijl de tweetonner over de zijkant 7% meer oppakt. De onderwagen van de EC18E is 11% langer geworden, wat zorgt voor beduidend meer hefcapaciteit plus stabiliteit en 14 cm extra graafdiepte. Voor meer flexibiliteit zijn de circuits voor extra hydraulische functies onafhankelijk van elkaar in te stellen en in beide richtingen te sturen. Als optie is ook een afzonderlijke retourleiding verkrijgbaar.

De ECR18E is een compleet nieuw model in binnendraaieruitvoering. Dit type kan letterlijk de krapste ruimtes in en heeft dankzij zijn ultrakorte achterzijde de kleinste zwenkradius in het Volvo-programma. De machine is stabiel over het volledige zwenkbereik van 360°, mede doordat de onderwagen is uit te schuiven van slechts 995 mm tot 1.352 mm. De Compact-range bestaat met de komst van de ECR18E nu uit in totaal zeven modellen met een eigen gewicht van 1,7 tot 9,5 ton. Net als bij de EC15E, EC18E en EC20E is ook de ECR18E eenvoudig te onderhouden dankzij de wegklapbare brandstoftank. Een unicum van Volvo dat uitstekend toegang biedt tot de motorruimte en alle dagelijkse onderhoudspunten.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels