Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Volkswagen geeft T6 een update

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Volkswagen geeft T6 een update

Foto's: Volkswagen /Dieteren.

Volkswagen Commercial Vehicles zet op het Autosalon in Brussel elektrisch rijden in de kijker.

Met Electric D’Ieteren Solutions, kortweg EDI, wil D’Ieteren Auto een portfolio van intelligente laad- en energieoplossingen uitbouwen en een duurzaam ecosysteem creëren dat een antwoord biedt op alle vragen van zowel bestuurders van elektrische wagens als van wagenparkbeheerders met stekkerauto’s in hun vloot. Het EDI-aanbod omvat laadstations voor thuis en op het werk, maar ook een laadpas voor het laden onderweg, die toegang biedt tot meer dan 100.000 laadpunten in 25 Europese landen. Daarnaast voorziet EDI in een reeks diensten voor zowel privéklanten als professionele accounts.
 
Hij is het icoon bij uitstek zowel onder de bedrijfsvoertuigen als de gezins- en vrijetijdsvoertuigen: de Bulli Transporter, Caravelle, Multivan en California. Wereldwijd en over zes generaties heen - van T1 tot en met T6 - heeft Volkswagen bijna twaalf miljoen exemplaren verkocht. De huidige generatie krijgt een verregaande update: T6.1. Nieuw aan boord zijn tal van hulpsystemen, een digitaal dashboard en de jongste generatie infotainmentsystemen van Volkswagen met geïntegreerde simkaart en dus permanente online-verbinding. Ook het design van de voorzijde van de auto en het volledige dashboard zijn nieuw en de standaarduitrusting werd uitgebreid. De aandrijving wordt verzorgd door de nieuwste TDI-motor (90 tot 199 pk).

Eén van de nieuwe rijhulpsystemen is Side Wind Assist dat standaard wordt voor alle T6.1-modellen. Dit systeem stabiliseert automatisch het voertuig zodra een zijwind met stormkracht begint te blazen. Inzake veiligheid een duidelijke meerwaarde dus.
 
Ook de conceptcar ID Cargo Buzz zal in Brussel te zien zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Ethias en het Belgische familiebedrijf Weerts Group stappen in een 50/50 joint venture voor de gezamenlijke uitbouw van een pan-Europese portefeuille van logistiek vastgoed. Ethias zal systematisch de helft van alle door Weerts Group afgewerkte[…]

Volvo Trucks laat klant elektrische bouwvoertuigen testen

Volvo Trucks laat klant elektrische bouwvoertuigen testen

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Meer artikels