Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Bedrijf

Voetbalstadion KV Oostende krijgt led-verlichting

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Voetbalstadion KV Oostende krijgt led-verlichting

Het venieuwde voetbalstadion van eersteklasser KV Oostende installeert een nieuw veldverlichtingsysteem dat grotendeels uit led's bestaat. Het originele stadiondak was echter te laag om op alle dakranden led-verlichting te plaatsen, waardoor aanvullende verlichting via lichtmasten nodig is. Daarom ontwierp Philips Lighting samen met bouwgroep Versluys en verlichtingsinstallateur Claesen Outdoor Lighting een hybride-verlichtingsoplossing waarin led- en hid-verlichting (high intensity discharge) worden gecombineerd.

?Dankzij het ArenaVision-verlichtingssysteem kan KV Oostende extra entertainment en beleving bieden aan zijn fans, bijvoorbeeld met lichtshows en lichteffecten na de wedstrijden of tijdens andere evenementen die in het stadion kunnen plaatsvinden. Daarnaast voldoet de verlichting ook aan alle functionele eisen, waardoor de spelers en het publiek kunnen genieten van meer comfort en de voetbalclub kan besparen op operationele kosten?, zegt Stefaan Note, commercieel directeur Public & Sports bij Philips Lighting Belux.

Joost Depreux, stadionmanager van de Versluys Arena, vertelt dat licht een cruciale rol speelt in een voetbalstadion. Zo gaat de bal tijdens wedstrijden vaak aan een hoge snelheid over en weer en tijdens deze momenten heeft de juiste verlichting een directe invloed op de zichtbaarheid. Het kan een speler en bijgevolg het spelresultaat beïnvloeden. Bovendien bezorgt de nieuwe stadionverlichting de toeschouwers een betere voetbalsensatie. De verlichting voldoet ook volledig aan de huidige uitzendnormen voor televisie. Voor de installatie van de stadionverlichting werd een beroep gedaan op Bert Kenis van Claesen Outdoor Lighting.

Het veldverlichtingssysteem ArenaVision Led werd onder meer ook geplaatst in de stadions van voetbalclubs Chelsea in Londen, PSV in Eindhoven, STVV in Sint-Truiden, en sinds kort ook bij Juventus in Italië. Het is de eerste led-veldverlichting ter wereld die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. De verlichting maakt het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten en eenvoudig te schakelen tussen de lichtniveaus voor een maximale beleving. De kleinste gebaren en emoties kunnen zichtbaar worden gemaakt voor de stadionbezoekers en de televisiekijkers. Bovendien ligt het energieverbruik gemiddeld 30% lager dankzij het volledig regelbare verlichtingssysteem met instant aan- en uitschakelen en dimmen in vergelijking met conventionele verlichtingstechnologie.

KV Oostende ontstond in 1981 uit een fusie van twee Oostendse clubs. Vorig seizoen sloot de club de competitie af op de vierde plaats. De thuisbasis van KV Oostende, het vroegere Albertpark, werd onlangs volledig vernieuwd en omgedoopt tot de Versluys Arena. De nieuwe voetbaltempel heeft 8.430 plaatsen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Belgian Construction Awards: stem op de Bouwvrouw en Bouwman van het jaar

Belgian Construction Awards: stem op de Bouwvrouw en Bouwman van het jaar

Bouwkroniek en La Chronique organiseren op 10 december de eerste editie van de Belgian Construction Awards (#BCA20). Deze spectaculaire gala-avond belooft iedere man en vrouw uit de bouwsector te laten schitteren, maar in het bijzonder de[…]

Limburgse bouwbedrijven lanceren totaloplossing voor woonuitbreiding

Limburgse bouwbedrijven lanceren totaloplossing voor woonuitbreiding

Nog even geduld

Nog even geduld

Jan Snel: "Circulair denken zit in ons DNA"

Jan Snel: "Circulair denken zit in ons DNA"

Meer artikels