Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

VMx reikt vier ‘Beste eindwerk milieucoördinator’-awards uit

Gerelateerde onderwerpen :

VMx reikt vier ‘Beste eindwerk milieucoördinator’-awards uit

VMx, de beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals, reikte tijdens een netwerkevent in Gentbrugge de VMx-award ‘Beste eindwerk milieucoördinator’ uit. Vier pas afgestudeerde milieucoördinatoren (Pieter Grauls, Erika De Keyser, Lennert Balthasar en Daisy Rycquart) gingen met een prijs naar huis. VMx, een vzw die professionele ondersteuning biedt aan milieuprofessionals bij de uitoefening van hun beroep, wil met deze awarduitreiking aandacht vragen voor de opleidingen tot milieucoördinator.

Milieucoördinatoren werken immers mee aan een oplossing voor de klimaat- en energie-uitdagingen waarvoor onze samenleving staat. Verschillende opleidings- en onderwijsinstellingen werkten mee aan de organisatie voor de award ‘Beste eindwerk milieucoördinator’: Hogeschool Gent, Universiteit Gent, Artesis Plantijn Hogeschool  Antwerpen, Universiteit Antwerpen, Odisee, KU Leuven, Universiteit Hasselt en Vives. Tijdens het netwerkevent in Gentbrugge stelden de winnaars hun eindwerk kort voor.

3D-printing

Pieter Grauls, foto boven, de winnaar van de award ‘Milieuprofessional’, beëindigde dit jaar zijn postgraduaat Cleantech Management aan de Universiteit Hasselt en is nu milieudeskundige bij Sertius. Een techno-economische evaluatie van 3D-printing als alternatief productieproces was het actuele onderwerp van zijn eindwerk, waarvan de analyse van de milieu- en financiële aspecten de jury kon bekoren.

Vergisters

Erika De Keyser  wint de award ‘Milieucoördinator B’. Zij behaalde haar attest als milieucoördinator B bij de KU Leuven met een boeiend eindwerk over de normering van anaerobe residentiële vergisters. Met dit eindwerk zocht ze een oplossing voor het keukenafval van kleinschalige bedrijven zoals rusthuizen, grootkeukens, scholen en restaurants. Dat kan bijvoorbeeld door een vergistingsinstallatie te plaatsen bij die inrichtingen. Voor het digestaat biogas wordt dan een duurzame afzet gezocht. De jury raakte snel overtuigd en zag vooral een eindwerk dat nuttig is voor vele organisaties.

Minirecyclagepark

Lennert Balthasar is eveneens winnaar van de award ‘Milieucoördinator B’. Hij studeert aan de AP Hogeschool in Antwerpen en werkte een nieuw concept uit voor de ontwikkeling van een minirecyclagepark. Dat kan een oplossing zijn voor steden en bedrijven gelegen in een kmo-zone of op een industrieterrein. De jury omschreef dit concept als creatief en origineel, ook al staat het nog in de kinderschoenen.

Biobrandstoffen

Daisy Rycquart  ten slotte wint de award ‘Milieucoördinator A’. Zij schreef een eindwerk voor haar master Milieuwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Met een verkort vervolgtraject zal zij volgend jaar ook het attest milieucoördinator A behalen. Haar eindwerk geeft een helder beeld van hoe een interdisciplinaire aanpak ervoor kan zorgen dat biobrandstoffen een plek kunnen krijgen in onze maatschappij. Ze werd door de jury gelauwerd voor de heel interessante en actuele invalshoek, het internationale karakter van haar werk en het academische Engels dat ze gebruikt.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven schakelt versnelling hoger met droogteplan

Leuven schakelt versnelling hoger met droogteplan

Al enkele jaren op rij wisselen lange droge periodes en felle piekbuien elkaar af. Doordat de bodem in Vlaanderen in grote mate verhard is, kan het regenwater niet insijpelen. Dat leidt tot verdroging en tot lokale wateroverlast. De stad Leuven[…]

29/06/2020 | MilieuLeuven
Restwarmte verbrandingsoven verwarmt gebouwen koninklijk domein Laken

Restwarmte verbrandingsoven verwarmt gebouwen koninklijk domein Laken

Antwerpen krijgt extra luchtkwaliteitssensoren

Antwerpen krijgt extra luchtkwaliteitssensoren

Europees project voor milieuvriendelijke zonnepanelen

Europees project voor milieuvriendelijke zonnepanelen

Meer artikels